Завантаження ...

Засідання Славутицького виконавчого комітету: про важливе і буденне

Засідання Славутицького виконавчого комітету: про важливе і буденне фото

2 грудня відбулося засідання виконкому Славутицької міської ради. На порядку денному 20 питань, частина з них стосується схвалення чи внесення змін до міських програм, підведення підсумків за певний період поточного року та затвердження плану діяльності на наступний рік. Більшість буде розглянута на сесії депутатів СМР 6 грудня, у понеділок.

На початку зібрання міський голова Юрій Фомічев звернувся до загалу з інформацією стосовного найнагальніших питань сьогодення.

COVID-19.

На жаль, у Славутичі захворюваність на коронавірусну хворобу зростає. На це свідчать статистичні дані. Треба щепитись! На думку міського голови, це єдиний вихід аби зберегти життя.

Міський голова нагадав про відсторонення нещеплених працівників визначених категорій відповідно до нормативних документів, які є в державі.

 «Лікарня наша забезпечена всім необхідним. Всі необхідні ліки, засоби індивідуального захисту лікарів, все це є в наявності. Ми достатньо якісно лікуємо хворих на ковід. Якщо подивитись на статистику, ми одні з кращих в Україні щодо ковідного відділення. Тому є довіра нашій лікарні», - зазначив Ю.Фомічев.

Через недостатню кількість медпрацівників, що входять до складу бригад з вакцинації від COVID-19, умови та графік щеплень не зміниться. Але щоб позбавитись натовпу, буде створено електронну чергу.

Житлово-комунальне господарство.

Випав перший сніг, і утворилась ожеледиця на дорогах. Комунальники уже посипали дороги піщано-сольовою сумішшю. В подальшому відбуватиметься контроль за станом доріг, і у разі необхідності прийматимуться відповідні міри.

Міський голова звернувся до водіїв з проханням, бути обережними на дорозі. При потребі зміти сезонну гуму.

Опалення.

Опалювальний сезон - в активній фазі. Найближчим часом очікується запуск альтернативної котельні. Дуже цього чекає і бізнес, і бюджетні організації. Тариф на тепло там значно нижчий.

«Тарифи для населення не зміняться. Але ми не зможемо компенсувати втрати для «Теплокомуненерго», УЖКГ. Залежить від того, яку підтримку ми отримаєм з держбюджету», - повідомив очільник міста.

Щоб зекономити кошти місцевого бюджету, в подальшому планується оптимізація мережі закладів освіти. За словами мера, всю ії нереально утримувати.

Потому відбулося обговорення питань порядку денного. Серед них питання про підсумки соціально-економічного та культурного розвитку міста за 9 місяців 2021 року. За підрахунками, у Славутичі чисельність наявного населення складає 24 542 особи. Народилося – 58, померло – 177 славутичан. В дитячих дошкільних закладах перебуває 783 дитини, в школах та ліцеї навчається – 2 187 учнів. На привеликий жаль, майже по всіх показниках помічається динаміка спаду. Лише зареєстрованих безробітних у порівнянні з минулим роком стало менше на 1,1%. Зріс розвиток підприємництва. У 2020 році було 2 070 суб’єктів підприємницької діяльності,  у 2021році – 2 092.

Присутні обговорили питання про схвалення проектів рішень та перерозподіл фінансів Славутицької міської ради, про план діяльності виконкому з підготовки проектів регуляторних актів на наступний рік, затвердження фінансового плану КНП «Славутицька міська лікарня» на 2022 рік ( відповідно до плану дохід закладу підвищиться на 6% і складатиме  47 420 000 грн.), про схвалення проектів міських програм та інше. Докладніше про це ви можете дізнатись, переглянувши відповідну документацію на офіційному сайті Славутицької міської ради або переглянути засідання виконкому у запису за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=X-ra4OLv5_k.

Олександра Латишева.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия