Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нова книга нашої землячки Олени Печорної

Нова книга нашої землячки Олени Печорної фото

Серед численних цікавих тем, рубрик і новинок, які постійно оновлювлюються на фейсбук-сторінці Славутицької централізованої системи, книга Олени Печорної «У затінку земної жінки». За відгуками читачів бібліотеки, книга захоплює з перших сторінок. Сюжет роману заснований на реальних подіях, які відбувалися на Чернігівщині.

Головні героїні - дві жінки: Франциска і Жанна. Одна - уроджена австрійка, яка приїхала в 30-ті роки зі своїм чоловіком-українцем відвідати його родичів і залишилася назавжди в Україні. Їй випало багато горя і випробувань.

Друга - сучасна жінка, журналістка, переїхала з сім'єю зі столиці в село. Вона переживає непрості часи в шлюбі, сумнівається в почуттях чоловіка до неї, живе з тривогою, але водночас в передчутті змін і жіночого щастя, про яке мріє кожна земна жінка.

Мабуть, це найбільш жіноча за своєю суттю з усіх книг Олени Печорної. Але, як не дивно, ідея прийшла завдяки чоловікові - якось розповіла авторка.

Історія створення цього роману почалась із телефонного дзвінка на мобільний письменниці. Чоловік, представившись Володимиром Дамиденком, озвучив наполегливе прохання: - Вам просто необхідно написати про цю жінку - австрійку за походженням, але з українською долею.

Автор роману, Олена Печорна, народилася в селі Левковичі, Чернігівської області. Згодом сім'я переїхала до селища Михайло-Коцюбинське, де проживає і нині. Після завершення навчання у Ніжинському державному університеті ім. М.В.Гоголя, Олена працювала вчителем української мови та літератури в Славутицькій загальосвітній школі №1.

Популярність Олені Печорній приніс її перший роман-бестселер «Грішниця» у 2011 році. Твір завоював премію Олеся Гончара та премію ім. М.Коцюбинського. Наступний її роман «Кола на воді» також мав величезний успіх у читачів. За рейтингом журналу «Фокус» авторка увійшла до Топ-20 найуспішніших українських письменників 2012 року.

Роман "У затінку земної жінки" Олени Печорної вийшов у 2021 році і вже підкорив серця українського читача. Інтригуюча історія не залишить байдужим жодного! Такі відгуки тих, хто вже прочитав книгу.

Олександра Латишева

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: