Завантаження ...

Як славутичанам отримати безоплатні медичні послуги й ліки?

Як славутичанам отримати безоплатні медичні послуги й ліки?  фото

Славутичани отримують у медичних закладах як безоплатні, так і платні медичні послуги. Для кого та які послуги можуть бути платними? Як мешканці та гості міста можуть отримати 354 найменування лікарських засобів безоплатно або з невеликою доплатою за програмою «Доступні ліки»? Відповіді на питання.

Щоб отримати послуги за Програмою медичних гарантій, Кабмін затверджує перелік пакетів медичної допомоги, які держава надає пацієнтам безоплатно, через Програму медичних гарантій.

Кожен заклад охорони здоров'я, який прагне працювати за. Програмою медичних гарантій та надавати безоплатні послуги пацієнтам, укладає договір з Національною службою здоров'я. А НСЗУ відшкодовує лікарням кошти за роботу з пацієнтами. На сьогодні понад 3300 медичних закладів уклали договори з НСЗУ. З 2465 - цекомунальні заклади, а також понад 500 лікарів-ФОП і майже 300 приватних клінік.

НСЗУ пропонує перелік таких закладів знаходити на інтерактивній карті. Також цю інформацію можна дізнатись за номером контакт-центру НСЗУ 16-77.

езоплатні медичні послуги таякїхотримати?

Щоб отримати безоплатний перелік послуг напервинній ланці потрібно укласти декларацію зсімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Щоб отримати ліки за програмою. Доступні ліки або інсулін, потрібно мати електронний рецепт. У Славутичі є аптеки, які співпрацюють з програмою. Доступні ліки. Вони видають ліки безоплатно або за невелику доплату.

Пройти планове обстеження безоплатно можна за електронним направленням. Його виписує лікар.

Завжди безоплатно і без направлення надається невідкладна допомога. Навіть якщо у пацієнта немає декларації з лікарем первинки.

За які медичні послуги потрібно платити?

Якщо немає направлення від лікаря на обстеження. Зокрема, у тому випадку, коли людина сама вирішила обстежитися або ж хоче звернутись до ще одного фахівця по альтернативну думку.

Якщо пацієнт хоче отримати у приватній лікарні ту медичну послугу, яка не надається за договором з НСЗУ.

Якщо пацієнт хоче отримати поліпшений сервіс окрему палату в стаціонарі, покращене харчування тощо.

До переліку платних також входять: лікувальний масаж, косметологічні послуги, медичні огляди для отримання візи або влаштування на роботу, корекція зору, протезування в тому числі зубне, слухове та очне тощо.

Якщо дорослий пацієнт хоче пройти профілактичний огляд перед працевлаштуванням.

Оплата за ці послуги має здійснюватись за встановленими тарифами, у вигляді офіційних платежів у касі медичного закладу.

Читайте також:

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия