Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутичани долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» (фото, відео)

Славутичани долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку» (фото, відео) фото

Сьогодні, 27 листопада, на Центральній площі Славутича відбувся загальноміський захід «Запали свічку», з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору. В меморіальному заході взяли участь представники органів місцевої влади, депутати Славутицької міської ради, громадські активісти, учасники бойових дій, військовослужбовці, рятувальники та небайдужі славутичани.

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей.

До відзначення цієї події уже традиційно долучилися і славутичани. Вихованка театральної студії «Драм-Арт» КЗ «ККК» Марина Заморіна прочитала вірш, від якого кров стигла у венах…

Тримаючи в руках Національну книгу пам’яті жертв голодомору, настоятель храму в честь ікони Матері Божої «Неустанна поміч», військовий капелан в/ч 3041 НГУ, отець Юрій Логаза закликав усіх пам’ятати і передавати з покоління в покоління ці страшні історії:

«Нехай молитва наша сьогодні буде особливою. А свічки нехай освітять всі душі загиблих в наслідок страшних голодоморів»,- сказав він.

Потому відбулася заупокійна панахида за загиблими жертвами голодомору.

Учасники зібрання вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув, та тих, хто попри все не скорився. Також в пам'ять про численні жертви нашого народу встановили лампадки.

Олександра Латишева

Фото: Вадим Івкін

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: