Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

На чернігівському кордоні розпочалася спецоперація «Полісся» (відео)

На чернігівському кордоні розпочалася спецоперація «Полісся» (відео) фото

На кордоні з Республікою Білорусь розпочалась спільна спеціальна прикордонна операція «Полісся», мета якої убезпечити України від потоків нелегальних мігрантів та інших провокацій. Крім прикордонників у ній беруть участь нацгвардійці, військові ЗСУ та поліцейські. Координатор – Державна прикордонна служба України.

Як відмітив Перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко, на сьогодні на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза поширення міграційної кризи та імовірність перенаправлення потоків мігрантів до України, і тому правоохоронні органи спільними зусиллями вже вживають заходів з нарощення системи охорони кордону на цій ділянці.

Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно з взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася, - зазначив він.

Контроль за режимом державного кордону здійснюватиметься збільшеними прикордонними нарядами з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

В охороні кордону активно застосовуватиметься для патрулювання і моніторингу авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження. Повідомляють у ДПСУ.

Окрім цього, передбачене суттєве посилення прикордонного режиму вздовж українсько-білоруської ділянки державного кордону. У межах контрольованих прикордонних районів відбуватимутьс виставлення контрольних постів на автомобільних дорогах та патрулювання основних шляхів, що прямують до державного кордону, перевірки автобусних та залізничних станцій, проведення превентивних заходів в населених пунктах прикордоння.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: