Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування зі Славутича покращать житлові умови

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування зі Славутича покращать житлові умови фото

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків», затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно–ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

Відповідно до розпорядженням Київської ОДА від 23.10.2021 № 680 «Про розподіл між місцевими бюджетами Київської області обсягу субвенції з державного бюджету на 2021 рік» до бюджету Славутицької міської територіальної громади затверджено надходження коштів на суму 1 529 459, 40 грн для виплати грошової компенсації 6 особам з числа дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дана субвенція спрямована на виплату грошової компенсації з метою придбання житла. Залежно від віку особи отримають кошти в такому об’ємі: 16 – 23 роки – 100 % граничної вартості житла, 23-35 років ― 70% граничної вартості житла; старші 35 років ― 30 % граничної вартості житла.

Щороку сума на житло для дітей та осіб зазначеної категорії зростає. Цього року виділено 1 529 459, 40 грн, торік – 401 233, 00 грн. Отож, все більше осіб цієї категорії зможуть стати власниками свого житла.

Щиро вітаємо їх із такою важливою та радісною подією. Адже власне житло – це гарний початок для дорослого, самостійного життя! Служба у справах дітей та сім’ї

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: