Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Де можна зігрітися у Славутичі в люті морози?

   Де можна зігрітися у Славутичі в люті морози? фото

Як кажуть, зима не за горами! Про це все частіше й частіше нам нагадують прогнози синоптиків. У наших будівлях уже ввімкнули опалення, і ми спокійно та з задоволенням зможемо з вікна помилуватися красою природи. Але ті, кому за певних обставин потрібно буде тривалий час перебувати на свіжому повітрі, повинні десь знаходити притулок, аби не обморозитись.

Зазвичай, наприкінці листопада значне зниження температури повітря не є дивиною, тому славутицькі відповідні служби до таких випадків підготувались заздалегідь. Запевняє Вадим Зуй, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. За його словами, у Славутичі вже сформовано 8 стаціонарних пунктів обігріву. Всі вони будуть розташовані в приміщеннях комунальних підприємств, закладіх культури та спорту, лікарні. Там можна буде зігрітися, попити гарячого чаю. Пункти обігріву починають функціонувати, коли стовпчики термометрів показують більше 20 градусів морозу. Або в окремих випадках, наприклад, коли температура повітря нижча -10, а відчувається, як -15.

 Якщо ж морозяна погода стає ще лютішою, рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в регіонах відкриваються пересувні пункти обігріву. У місцях найбільшого перебування людей установлюють великі намет з підігрівом, забезпечують гарячим чаєм та їжею, здійснюється цілодобове чергування особового складу служби порятунку та представників міської поліції.

 Отож, готуй сані влітку, а воза зимою! Стверджує народна мудрість. І недарма. Адже на цьому тижні синоптики вже прогнозують мокрий сніг і значне похолодання. І, можливо, уже найближчими днями організовані заздалегідь славутицькі пункти обігріву нададуть комусь необхідну допомогу чи навіть врятують чиєсь життя.

 Олександра Латишева

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: