Завантаження ...

У Чернігові запрацювала перша станція знезалізнення води

У Чернігові запрацювала перша станція знезалізнення води фото

У Чернігові запустили першу в місті станцію доочистки та знезалізнення питної води, що розташована на вулиці Козацькій. Станція забезпечуватиме якісною питною водою мешканців будинків, які знаходяться поряд.

Про це повідомили на сторінці у facebook КП «Чернігівводоканал». За інформацією лабораторії, вміст заліза у воді, яка подається в житлові будинки, зменшився у 10 разів і знаходиться на мінімальних допустимих позначках державних санітарних норм.

Через значний вміст заліза у воді та накопичення осаду в трубах, мешканці деяких мікрорайонів отримували забруднену воду. Люди неодноразово зверталися зі скаргами з цього приводу. Із запуском станції якість води покращилась суттєво.

За словами  керівника інформаційної служби КП «Чернігівводоканал»  Ігоря Грищенка, актуальною залишається проблема великої кількості залізного осаду в трубах, особливо, внутрішньобудинкових мереж, який треба вимити. Промивка труб здійснюється двічі на рік, і весною водоканал почне це робити із залученням ЖЕКів і ОСББ, які обслуговують будинкові мережі.

Першу станцію доочистки та знезалізнення води КП «Чернігівводоканал» збудував за власні кошти, в рамках спецпроекту "Якісне життя". Її вартість – 6,6 млн гривень. Підприємство також планує реалізувати другий проєкт зі спорудження двох таких станцій на вулиці Льотній. Третій проєкт, який уже також готовий, стосується будівництва потужної станції знезалізненення на ВНС «По дусівка». На цей об’єкт потрібно 6-7 млн євро, пошук джерел фінансування триває.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия