Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Справжня сила – в згуртуванні!

На базі Палацу дитячої та юнацької творчості 16 грудня відбувся міський квест «Єдина команда» Головною метою квесту була демонстрація ефективності роботи у команді для досягнення спільної мети. Цей захід також є складовою частиною патріотичного виховання молоді міста та згуртування підлітків різних шкіл.

 

На базі Палацу дитячої та юнацької творчості 16 грудня відбувся міський квест «Єдина команда» (англійське “quest” (пошук) – різновид ігор, в яких герой проходить запланованим сюжетом, намагась виконати якесь завдання).

Одним із організаторів даного заходу став Соціально-психологічний центр Славутича. Головною метою квесту була демонстрація ефективності роботи у команді для досягнення спільної мети. Цей захід також є складовою частиною патріотичного виховання молоді міста та згуртування підлітків різних шкіл.

Основні завдання заходу:

• популяризація здорового способу життя та активних форм відпочинку;
• навчання шкільної молоді ефективності командної роботи;
• допомога молоді в самоідентифікації себе як українця;
• демонстрація ефективності й результативності роботи єдиної команди.

У такий важкий для країни час найважливішим є об’єднання зусиль для досягнення спільної єдиної мети. В єдності народу – майбутнє країни. І саме для того, щоб в Україні все було добре в майбутньому – в теперішньому потрібно докласти неабияких зусиль. В першу чергу потрібно приділяти велику увагу вихованню дітей та молоді, а саме – патріотичному вихованню, яке є систематичним та постійним процесом, що не має кінцевої мети. Для патріота любов до своєї країни є обов’язковою умовою, де згуртування та єдність – важливі складові патріотизму. Сучасне покоління не вміє та не хоче бачити альтернативи новітнім технологіям, таким, наприклад, як комп’ютер, Інтернет та мобільні телефони. Саме з цією метою потрібно демонструвати це на прикладі шляхом залучення молоді до нових активних форм відпочинку та популяризації здорового способу життя, недаремно жіз давніх часів кажуть: «В здоровому тілі – здоровий дух».

Для того, щоб досягнути єдності в державі, потрібно, в першу чергу, навчити дітей працювати в команді та показати ефективність такої роботи. При проведенні квесту «Єдина команда» можна було подивитись на прикладі команд-учасників, як вони змінювались та еволюціонували. Якщо спочатку в рамках однієї команди всі учасники були «кожен сам за себе», то по мірі проходження «станцій» та долання перешкод на своєму шляху вони ставали єдиним цілим і допомагали одне одному. Також не менш важливим для патріота є усвідомлення себе як громадянина своєї країни. Самоідентифікація себе як українця є одним із найважливіших завдань для підняття патріотичного духу серед української молоді. Тому що коли людина не усвідомлює, до якої нації вона належить, та без любові до свого рідного краю – ні про який патріотизм та єдність не може бути й мови!

Виходячи з цього, організація та проведення подібних заходів є дуже важливим і дієвим кроком для підняття патріотичного духу серед молоді задля розквіту нашої державності.

Алла КРОХІНА,
соціальний працівник
Соціально-психологічного центру

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: