Завантаження ...

Не ходить в кущі в Чорнобильський зоні, бо потрапите на допит

Не ходить в кущі в Чорнобильський зоні, бо потрапите на допит фото

Іноземні туристи були направлені на допит в СБУ (Службу безпеки України) після того, як один з відвідувачів сходив “в кущі” під час екскурсії в зоні відчуження. Про це у Facebook розповів член громадської Ради в Державному агентстві України з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко. “Свіжий скандал в фейсбуці – шановний науковець, керівник відділу Чорнобильського заповідника виклав обурений пост, де чотирма абзацами розсмаковував, як побачив, що турист групи, що відвідувала дальні закинуті території лівого берега річки Прип’ять, взяв пакет вологих серветок та пішов в кущі.

Для його тендітної психіки це виявилось занадто і він одразу зателефонував заму керівника ЦОТІЗ, який евакуював групу з місця відхилення від маршруту та відвіз… на допит в СБУ. Звісно, це закінчилося всього лише двома годинами витраченого часу іноземних туристів. Бо СБУ претензій до групи не мала, але за запитом службовця, мала провести допит. Іноземці були відверто здивовані нашими реаліями“, – написав Ємельяненко.

За словами члена громадської ради, вони вже більше 10 років наполягають, що за всіма маршрутами потрібні туалети, бо це базова інфраструктура, необхідна для відвідувачів. Але їх там досі немає.

“Коли ви в багатоденному турі їсте в їдальні Чорнобиля, а потім виїжджаєте за півтори години від цивілізації, вірогідність необхідності сходити в туалет вкрай висока“, – зазначає Ємельяненко.

Він додав, що територія, де стався інцидент, навіть не належить до території Заповідника.

“Весь конфлікт співробітник Заповіднику, звісно, обгорнув в турботу за здоров’я туристів – мовляв ми не проінструктували туристів, що в кущах, поки вони йдуть до вітру, їх підстерігає радіація, яка спробує потрапити під час випорожнення в середину організму. Та зробив ще багато хибних стверджень, які навіть не достойні коментування, бо також є нісенітницями“, – обурився Ємельяненко.

По цій ситуації також була написана скарга в Мінекології та природних ресурсів.

До свого посту він прикріпив фото скульптурок відомих людей в позі випорожнення.

“На час написання посту співробітником Заповідника, я знаходився в Іспанії на міжнародній конференції професіоналів з туризму та випадково проходив повз магазин, в якому продаються фігурки всіх відомих людей в позі випорожнення. Ручної роботи. Це доля – саме так проілюструвати цей пост та показати, що в розвинених країнах люди знають, що “принцеси теж какають”. І щоб наші шановні антипатики могли простіше впоратися зі своїм психологічним зажимом, кожному з них я привезу по ось такій фігурці. Заберіть подарунки в Інфоцентрах на Дитятках. Та, нарешті, змиріться та заспокойтеся. Це наша природа“, – підсумував пост Ємельяненко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия