Завантаження ...

"Звуки Чорнобиля" презентували в Прип’яті колекційну платівку

"Звуки Чорнобиля" презентували в Прип’яті колекційну платівку фото

У місті-привиді Прип’ять презентували колекційну платівку "Звуки Чорнобиля" — унікальну, як і весь проєкт Валерія Коршунова. Платівка має обмежений тираж в 500 примірників, вініл, що світиться у темряві,  обкладинку з доданою реальністю, на якій, за допомогою мобільного додатку CHRNBL, портрети музикантів оживають та розповідають про написані пісні. Не менш унікальним є зірковий склад виконавців пластинки. 

Одразу 10 різноманітних композицій від ісландців GusGus, гурту KAZKA,  технодіджея Bjarki, бітбоксера Dub FX, французького гурту TELEPOPMUSIK, Сергія Міхалка та Олександра Чемерова, гуртів «Вагоновожатые», ATOMIC SIMAO та соло-виконавці — Стасік та KRUTЬ — цікавий екземпляр для кожної вінілової колекції. 

В основі кожної композиції проєкту «Звуки Чорнобиля» закладені характерні для Зони відчуження звуки: тріск дозиметра, скрип оглядового колеса, шум рудого лісу, відлуння, гуркіт течії, навіть, звуки з середини Чорнобильської АЕС.

Вартість платівки також символічна — 986 гривень, і як заявив автор проєкту Валерій Коршунов на міжнародному форумі CHRNBL

“Весь прибуток з продажу платівок піде на допомогу ліквідаторам та постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС за допомогою нового сервісу HELP CHORNOBYL. Адже, Звуки Чорнобиля - перш за все соціальний проєкт, створений з метою культурного переосмислення трагедії в минулому й подолання її наслідків у майбутньому. Це сучасне переосмислення відомої катастрофи музикантами, які з різних боків розповідають історії Чорнобильської катастрофи, яка торкнулась мільйонів людей по всьому світу”. Замовити платівку можна на сайті SoundsofChornobyl.com

Разом з платівкою презентували та продовження проєкту. В новому сезоні “Sounds of Chоrnobyl. vol. 2: Radiation” українські електронні музиканти Woo York, Voin Oruwu, Na Nich, Zavoloka теж напишуть нові музичні композиції для проєкту та відіграють живі виступи у Зоні відчуження, які будуть презентовані на YouTube найближчі два тижні. 

Всі електронні музиканти проєкту Sounds of Chоrnobyl у 2021 році — перш за все композитори, які самостійно пишуть, а потім виконують свою музику наживо, граючи на сучасних модульних синтезаторах. Виступ кожного артиста проєкту “Sounds of Chоrnobyl. vol. 2: Radiation” запрошує в атмосферну годинну подорож Зоною Відчуження у супроводі  музики зі Звуками Чорнобиля та сучасної 3D графіки

Виступають артисти в тематичних місцях, ретельно підібраних для кожного музиканта. Зйомка, крім звичайних камер, відбувалась за допомогою унікальних швидкісних дронів ZBROY.

Другий альбом проєкту, “Sounds of Chоrnobyl. vol. 2: Radiation”, буде презентовано найближчим часом.

Проєкт Звуки Чорнобиля на сьогодні має понад 1 200 000 переглядів у YouTube й понад 1 000 000 на FB та увійшов у підбірки найкращих альбомів 2020 року на думку музичних журналістів та експертів.

Через творчість різноманітних талановитих музикантів цей проєкт допомагає по-іншому подивитися на історію, яка сплела життя стількох людей і назавжди залишиться на мапі світу найбільшою техногенною катастрофою всього за 100 кілометрів від Києва. 

Новини про проєкт та вінілову платівку — у соціальних мережах проєкту в Instagram, Facebook, та на сайті проєкту soundsofchornobyl.org

--Best regards,

Maryna Stepanska

SOLARIS agency

Artefact art-project

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия