Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі починає роботу міжнародна науково-практична культурологічна конференція

У Славутичі починає роботу міжнародна науково-практична культурологічна конференція фото

В Славутичі відбудеться міжнародна науково-практична конференція «Традиції та новації в художньому просторі ХХ – ХХІ століття: культурологічний дискурс», в якій візьмуть участь відомі в Україні теоретики та практики - митці, науковці, digital-фахівці, куратори, галеристи, музейники.

Конференція є завершальною подією проєкту "Арт-резиденція семантичного сюрреалізму OFAR - OPEN FORMAT ART RESIDENCE 2021" та підсумує результати майже піврічної роботи, яка тривала в Славутичі з травня в рамках програми Малої культурної столиці-2021 за підтримки Українського Культурного Фонду.

Фіналізуюча проєкт конференція присвячена темі розвитку художніх практик вітчизняного та західного contemporary art в культурологічному просторі.

Очікуються включення для виступів учасників з США, Бельгії, Німеччини та України. Серед зареєстрованих доповідачів філософи Михайло Мінаков (Центр Вудро Вільсона) та Віктор Савінов (Міжнародний інститут політичної філософії), член-кореспондент АНУ Назіп Хамітов, професорки КНУ ім. Шевченка Наталя Кривда та Світлана Стоян, арт-куратори Генадій Козуб (Biryuchiy) та Людмила Ничай (ім. Назара Войтовича), мистецтвознавиця Анастасія Гончаренко, експертка NFT-арту Аіда Джангірова та спеціаліст з доповненої реальності Олександр Величко, аспірантки культурології з ІПСМ АМУ Олександра Халепа та НМАУ Елизавета Зігура (обидві - кураторки OFAR) та багато інших.

За підсумками дискусій та обговорень буде виданий збірник тез для розповсюдження в професійних колах України та за кордоном.

Сучасне мистецтво в Україні або стрімко розвивається, або стагнує. Ці коливання між станами та їх визначенням є характерною ознакою метамодерну. З'являються нові форми та формати самовираження, які стрімко стають старими. Український, так званий, арт може бути успішним, концептуальним та комерційним, лише поєднуючи світові тенденції з нашим культурологічним надбанням, тобто, спираючись на світовий досвід та минуле, створювати майбутнє. Сподіваюся, наша конференція допоможе і теоретикам, і практикам детермінувати складові цього процесу мистецької епохи, так званої, “передапокаліптики”, яка, фактично, змінила постмодернізм -” – коментує Віктор Гріза, куратор проєкту "Арт-резиденція семантичного сюрреалізму OFAR - OPEN FORMAT ART RESIDENCE 2021", доцент Інституту кіно і телебачення Київського національного університету культури та мистецтв.

Довідка

Славутич - наймолодше, створене у 1986 році, місто в Україні потужного урбаністичного та інтелектуального потенціалів, з розвинутою інфраструктурою. Місце, де генеруються нові ідеї та впроваджуються амбітні ініціативи.

У 2021 році Славутич отримав статус Малої культурної столиці України та грант від Українського культурного фонду на реалізацію проєкту "Славутич: ось країна!", який складатиметься з роботи арт-резиденції "Семантичний сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича", діяльності "SESAM 2021Poliklinika: Міжнародного семінару студентів-архітекторів від Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї", фестивалю для майбутніх медійників "Золота осінь Славутича, ІІ Міжнародного фестивалю для людей поважного віку "GOLDenFest" та інших культурно-мистецьких ініціатив.

Проєкт підготовлено за підтримки Українського культурного фонду. Позиція Українського культурного фонду може не збігатись з думкою авторів.

Куратор OFAR – Віктор Гріза
Со-куратор – Єлизавета Зігура

http://www.slavutych.capital/
#запідтримкиУКФ
#SlavYouTouch
#малакультурнастолиця
#МКС>

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: