Завантаження ...

Напередодні свят вшанували героїв

Напередодні свят вшанували героїв фото

В жовтні декілька важливих свят: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника і захисниць України та День козацтва. Упродовж століть свято Покрови Пресвятої Богородиці набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею.

І саме у ці дні варто згадати про тих воїнів, яких сьогодні з нами нема, тих, кому ми маємо бути вдячні за мирне небо над головою, за спокійне життя та завтрашній день, тих, хто віддав найцінніше – життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність своєї Вітчизни.

Тому, 9 жовтня у Соціально-психологічному центрі м. Славутич зібралися представники влади, благодійного фонду «Ми Українці», Атомпрофспілки України, Первинної профспілкової організації ЧАЕС, громадської організації «Славутицьке об’єднання ветеранів АТО та учасників бойових дій», які прийшли вшанувати пам’ять загиблих воїнів та вручити їх сім’ям пам’ятну відзнаку – нагрудний знак – Орден «Хрест Героя».

Це відзнака Громадської Спілки «Всеукраїнське об’єднання «Ми Українці», яка була створена з метою посмертного відзначення військовослужбовців, представників правоохоронних органів, добровольців, які загинули під час проведення Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на сході нашої країни. Вона розроблена, як індивідуальна відзнака за захист України і самопожертву, незламність духу і жагу до перемоги, за особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагрудний знак вручається рідним (родині) загиблого захисника України, як народна, яка символізує Хрест – найвищу плату за любов до Батьківщини і самопожертву заради України на яку здатні лише справжні Герої. Відзнака розроблена у співпраці з Первинною профспілковою організацією ДП НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ».

Дякуємо матерям та батькам загиблих воїнів за неоціненний внесок у виховання захисників незалежної України. Ви виховали своїх синів патріотами своєї землі.

Бажаємо усім здоров’я, миру, сил будувати Україну такою, якою її хотіли бачити загиблі бійці.

 

 

З прийдешніми святами. Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия