Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Яким буде поточний опалювальний сезон

Яким буде поточний опалювальний сезон фото

Нарешті маємо розуміння, щодо поточного опалювального сезону! Декілька місяців непростих перемовин, диспутів, переконань та компромісів. Та нарешті, маємо визначеність! Отже, тарифи на опалення для населення в цьому опалювальному сезоні не зростатимуть! Ціна для ТКЕ (виробників тепла для населення) зафіксована на рівні 7420 грн/ тис.м3 (це при тому, що світові ціни стрімко зростають, в Європі вже більше 1000$/тис.м3 ).

Ціна газу для виробництва теплової енергії для потреб бюджетної сфери (дитячі садки, школи, лікарні та ін.) 16 392 грн/ тис.м3 і залишатиметься незмінною протягом усього опалювального сезону.

Також, скасовано умову передоплати за газ!

Але, ми все одно матимемо суттєве зростання витрат на теплову енергія для наших закладів і мусимо компенсувати збитки нашим теплопостачальним організаціям (в Славутичі - це КП УЖКГ), через непідняття тарифів для населення! Для цього маємо певні компенсатори в бюджеті 2022р. Частка відрахувань ПДФО до місцевих бюджетів збільшено на 4% (до 64%), для громад з індексом податкоспроможності менше 0,9 - окрема субвенція вже в 2021 році (це не про Славутич), точкові дотації тим хто потребує додаткової підтримки від держави (а це вже про Славутич) і тут ми сподіваємося на підтримку наших Народних депутатів Ольга Василевская Andrey Motovilovets при прийнятті бюджету 2022р.

Отже, резюмуючи:

компроміс знайдено і це компроміс на користь людей! Так, буде важко і не прсто, але ми переконалися, що об’єднавши зусилля на всіх рівнях можемо знаходити мудрі рішення в складних ситуаціях. Дякую всім причетним Президент України Володимир Зеленський Олександр Слобожан Андрій Садовий Сергій Надал Борис Філатов Сергій Сухомлин Олексій Чернишов Денис Шмигаль Kirill Timoshenko

P.S.

Щодо початку опалювального сезону в Славутичі:

Ми очікуємо завершення ремонту димової труби центрально котельні в найближчі дні (прогнозована дата – 11 жовтня). Разом з тим ведемо активні перемовини з виробниками тепла з альтернативних джерел, а я переконаний, цей опалювальний сезон, принаймні в Славутичі, буде сезоном «альтернативки», бо від того всі виграють! Тому, очікуємо, що вже на наступному тижні ми отримаємо тепло в дитячих садочках і гарячу воду в наших помешканнях, а через тиждень зможемо розпочинати опалювальний сезон в житловому фонді.

Всім терпіння і тепла)

Бережіть себе!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: