Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У місті Прип’ять буде музей

У місті Прип’ять буде музей фото

Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів повідомляє, що розробка стратегії реставрації почнеться цього року, а будівельні та ремонтні роботи – у 2022 році. Музей планують розмістити у квартирі 16-поверхового будинку, де раніше проживав пожежник Володимир Правик. Він був керівником першої пожежної бригади, що прибула на ЧАЕС після аварії. На даху будівлі облаштують оглядовий майданчик.

У планах також інші відомі об'єкти, серед яких – радіолокаційна станція «Дуга», басейн Лазурний, готель «Полісся», кінотеатр «Прометей», палац культури «Енергетик», річковий вокзал міста.

 Консервація об'єктів необхідна для їх збереження в автентичному вигляді, щоб передати історичну атмосферу міста, а його відвідування стало безпечнішим.

Заходи спрямовані на захист унікальної культури регіону, збереження пам`яток, відновлення локацій для запобігання їхньої втрати. Загалом на реалізацію відводиться близько двох років.

 А ми нагадуємо, що цьогоріч 6 нових електронних музикантів випустять 6 нових пісень у межах нашого проєкту «Звуки Чорнобиля». Композиції створені на основі справжніх звуків регіону, як природних (гомін лісу), так і людського походження (гуркіт реактора). Проєкт допомагає віднайти, записати і назавжди зберегти звучання територій, які ще багато років житимуть своїм життям, далеким від шоппінгу, офісів та пиріжків з кав`ярні на розі.

Проєкт реалізується за підтримки Український культурний фонд, Державне агентство України з управління зоною відчуження, Центр організаційно-технічного та інформаційного забезпечення УЗВ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: