Завантаження ...

Вітаємо бібліотекарів з професійним святом

Вітаємо бібліотекарів з професійним святом фото

30 вересня відзначають Всеукраїнський День бібліотек. Бібліотеки – один з інструментів нашої цивілізації, який вже багато століть доводить свою ефективність в процесах збереження, накопичення і передачі знань. Вважається, що вперше аналоги сучасних бібліотек з’явилися ще близько 2,5 тис. років до нашої ери на Сході. У Київській Русі перші бібліотеки стали відкривати після прийняття християнства. Це були церковні бібліотеки, серед яких у той час найбільшою вважалася, заснована в 1037-му році князем Ярославом Мудрим, бібліотека Софії Київської. У цій бібліотеці зберігалося понад дев’ятсот книг, що були виготовлені тоді виключно вручну.

Звичайно ж, іноді книги безповоротно гинули в запалі пожеж і військових баталій. Так, з Софіївської бібліотеки збереглися тільки лічені екземпляри, серед яких найвідоміші – безцінне Євангеліє.

Віддаючи данину поваги бібліотечному руху в незалежній Україні, 14-го травня 1998-го року Президентом України було підписано Указ про щорічне святкування Всеукраїнського Дня бібліотек 30-го вересня. Адже бібліотечна справа від своєї появи завжди була невід’ємною частиною державної політики.

Для мешканців нашого міста 1 вересня1988 року були відкриті двері бібліотеки в Київському кварталі, 20, яка переїхала з с. Лісове. І одразу ж в сусідньому котеджі запрацювала дитяча бібліотека. З 1992 року вони були об’єднані в Централізовану бібліотечну систему.

Зараз у Славутичі функціонують Загальноміський бібліотечно-інформаційний центр, Бібліотечно-інформаційний центр для дітей та юнацтва, бібліотека-філіал №2 при Славутицькій міській лікарні.

У бібліотеках постійно проводиться культурно-масова і просвітницька робота: зустрічі з цікавими людьми, «круглі столи», диспути, семінари, книжково-ілюстровані виставки, літературно-музичні заходи тощо. У виставкових залах бібліотек можна ознайомитися з творчістю талановитих художників, фотографів, майстрів художніх промислів.Усе це працює для задоволення культурно-просвітницьких потреб мешканців міста.

Цього дня ми долучаємось до привітань на адресу всіх працівників цього безцінного осередка, осередка накопичення людського досвіду і знань. Зичимо усіх благ, уваги та поваги, здоров’я та творчого натхнення, успіхів, вдячних читачів та справжніх шанувальників!

Зі святом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия