Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Над землею літали лебеді

Над землею літали лебеді фото

Мальовниче озеро в селі Мекшунівка облюбовала сім’я лебедів, яка жила тут друге літо поспіль. Красиві птахи були прикрасою цього місця, заводили діточок та насолоджувались життям. Але ж наприкінці літа 2021 року трапилася біда…. Одного разу жителі навколишніх дач помітили, що голова лебединого сімейства практично не плаває зі своєю родиною, нічого не їсть  та більшість часу просто лежить на землі. По всім ознакам було схоже, що птаха хтось підстрелили зі зброї. Пост у фейсбукз цього приводу Тетяни Брахнової, яка була дуже схвильована станом лебедя, занепокоїв славутичан.

Мальовниче озеро в селі Мекшунівка облюбовала сім'я лебедів, яка жила тут друге літо поспіль. Красиві птахи були прикрасою цього місця, заводили діточок та насолоджувались життям. Але ж наприкінці літа 2021 року трапилася біда.

Одного разу жителі навколишніх дач помітили, що голова лебединого сімейства практично не плаває зі своєю родиною, нічого не їсть та більшість часу просто лежить на землі. По всім ознакам було схоже, що птаха хтось підстрелили зі зброї. Пост у фейсбукз цього приводу Тетяни Брахнової, яка була дуже схвильована станом лебедя, занепокоїв славутичан.

Цього ж дня увечеріДмитрий Баглай та Серій Бутенковиїхали на озеро, щоб спробувати своїми силами зловити птаха. Але у них нічого не вийшло. Потрібна була допомога професіоналів.

Зооволонтери ЖеняКіверова і Олена Квашніна прийнялися за справу. Вони Було зробили дуже багато репостів у різні групиФейсбук І через деякий час про дану ситуацію дізналися волонтери із організації порятунку тварин міста Києва. Але ніхто не міг їм досконало пояснити, в якому стані знаходиться птах. І лише наступного дня, завдяки ТетяніСілко, яка знайшла птаха і зробила його фото, більш менш стало зрозуміло, що він живий, але малорухливий.

Було оголошено збір коштів на лікування лебедя. На який жваво відгукнулися мешканці Славутича.

Тим часом Микола Ходос подав заяву до поліції з приводу поранення лебедя, воно було зареєстровано Ріпкинським районним відділом.

Паралельно в роботу по допомозі лебедю приєдналася співробітниця виконкому Доро м Галина Степанівна, яка зв'язалася з київськими рятівниками та надала їм актуальну інформацію щодо плачевного стану лебедя. Ввечері цього ж дня рятівники виїхали до Славутича, щоб потім дістатися до озера, де живе птах.

Але тут почалась сильна злива, центр міста Славутича затопило, пересуватися на авто було неможливо.  Розповідає Тетяна  Бовкун: «Ми зустріли рятівників околиці міста дооб'їзними шляхами виїхали на дорогу до Мекшунвки. Було вже близько 24.00, коли ми дісталися до озера, злива не зупинялася. Але ж волонтери с Києва, незважаючи на всі негаразди змогли спіймати лебедя.

На той час птах був вже геть обезсилений. Рана загноїлася, в ній з'явилисяопариши.Рятівники надали лебедю першу допомогу: обробили прочистили та обробили рану, але цього було недостатньо, тому волонтери забрали лебедя із собою до Києва.

Оглянувши в клініці поранену птицю, лікарі хотіли одразу робити операцію, але ж птах був дуже слабий, тому прийняли рішення кормити його через силу та колоти антибіотики щоб зупинити розповсюдження інфекції.

Алеж, нажаль, всі зусилля і лікарів, і волонтерів, і небайдужих славутичанвиявилися марними. Невдовзі лебідь помер. Розтин показав, що птах був покусаний дикою твариною, завдяки чому пішло зараження крові.

Якщо б раніше почали лікування, то лебедя вдалось би спасти. - зазначив Микола Ходос, - Дуже хочеться, щоб люди, які бачать знесиленого и хворого звіря чи птаха, не проходили мимо. Бо байдужість вбиває!

Славутичане продовжують спостерігати за лебідкою с дітками, щозалишились на озері. Мама вже вчить своїх лебедчат літати. Сподіваємось, що їм вдасться на зиму полетіти в теплі країни. Алеж, якщо це не станеться, небайдужі мешканці міста Славутичаобов'язково допоможуть цій пташиній сім'ї и відведуть їх до лебединогодомика в Чернігові чи Межигір'ї.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: