Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі навчать тінейджерів, як бути мерами

В Славутичі навчать тінейджерів, як бути мерами фото

В Славутичі стартував крутий івент — 28-ий Міжнародний фестиваль молодіжної демократії, телебачення, преси та творчості "Золота осінь Славутича – 2021" (ЗОСя), що проходитиме з 24 по 27 вересня. Слоган заходу — "Хочу бачити світ щасливим"! Тож, у вересні в Славутичі збереться творча молодь з усіх куточків України та світу. На туристів, до речі, також чекають.

Адже в програмі заходу не лише творчі конкурси, майстер-класи і активності, а й концерти, флешмоби та виступи відомих виконавців і творчих колективів і все це на відкритих майданчиках міста, безкоштовно.

Фестиваль медійників і демократії для активної молоді проходитиме в Славутичі вже 28 рік поспіль, а зважаючи на те, що самому місту всього лише 34 це дійсно успіх.

Головна ідея фесту виховати покоління, що вміє аналізувати, думати, мислити критично та висловлювати свої думки, надати інструменти, які допоможуть бути вільними й креативними.

На окрему увагу заслуговує й певна соціальна місія проєкту: це більше, ніж молодіжний івент. Розвивати вміння спостерігати та робити висновки,  оперувати аргументами, розуміти, на чому базується будь-яка суспільна діяльність (на цінностях та потребах суспільства, в першу чергу). А головне усвідомити, що треба діяти. І що демократія це конкретна програма дій, вміння брати на себе відповідальність, а не демагогія. Ось чому тут навчать.

ЗОСя за роки проведення перетворилася на майданчик для нетворкінгу, творчих зустрічей та самореалізації молодих медійників. Учасники знайомляться з відомими журналістами, редакторами, блогерами, лідерами думок, телеведучими. Окрім семінарів, майстер-класів та воркшопів, очікуються виступи відомих українських гуртів ("Один в каное", "Беz обмежень", Jerry Heil та ін.). Тож поєднають корисне з цікавим та приємним.

Цього року стартує новий конкурс в номінації "Молодіжна демократія" — інтелектуально-розважальна гра "Як стати мером? Хочеш змін — змінюй!" (презентація досліджень та пітчинг проєктів). У журі будуть мер Славутича Юрій Фомічев, Ерландас Галагуз - мер міста Вісагінас, Литва, Володимир Удовиченко (доктор економічних наук, професор, керівник Офісу реформ в Київській області).

Серед інших номінацій для конкурсантів "Фото", "Блогосфера", "Друковані ЗМІ", "Медіапроєкт" тощо. Також майбутні журналісти будуть досліджувати нові українські цінності та вчитимуться розвивати не лише творче, а й критичне мислення. Серед членів журі викладачі КНУКІМ, Інституту журналістики КНУ ім.Тараса Шевченка, піарники, блогери фотохудожники, журналісти та кореспонденти національних телеканалів (2+2, Інтер, СТБ, Чернігівський телеканал тощо).

Одна з родзинок та давніх традицій фестивалю кольорове флешмоб-братання, найемоційніша подія заходу. Щорічно, з 2000 року, на центральній площі міста, відбувається ця неймовірна "Арт-терапія" на яку за всі роки витратили понад 250 літрів фарби! На полотнах ЗОСі учасники фестивалю залишили понад 40 000 відбитків своїх долоньок. Кожен, до речі, може приїхати, залишити свій власний відбиток та увійти в історію фестивалю.

За словами самих славутичан, це найулюбленіший міжнародний молодіжний фестиваль, на якому щодня відбувається щось цікаве.

Захід проходить в рамках програми "Мала культурна столиця" від Українського культурного фонду і є однією з чотирьох ключових ініціатив проєкту МКС.

Тож, в кінці вересня в Славутичі вируватиме культурне саме час навідатися туди і побачити все на власні очі. Тим більше, що Славути маленька Європа, сучасне місто з розвинутою соціальною інфраструктурою, яке не залишить байдужим жодного!

"Славутич" - ідеальне місто для креативних подій, комфортне місто для життя та цікаве для туризму. Тут створено сприятливі умови для творчого розвитку молоді. ЗОСя — територія креативу та успіху для юних медійників. На захід приїжджає цьогоріч більше ніж 300 учасників з цікавими творчими ідеями з України та з-за кордону, та гостей з усіх куточків України й світу. Це соціальний нетворкінг, успішний старт професійної кар’єри для молодих журналістів, телеоператорів, фотографів, редакторів, блогерів тощо", — каже  Ніна Єрьоміна, директорка фестивалю.

Славутич чекає на молодих медійників та туристів!

_____________

Довідка

Славутич - наймолодше, створене у 1986 році, місто в Україні потужного урбаністичного та інтелектуального потенціалів, з розвинутою інфраструктурою. Місце, де генеруються нові ідеї та впроваджуються амбітні ініціативи.

У 2021 році Славутич отримав статус Малої культурної столиці України та грант відУкраїнського культурного фонду на реалізацію проєкту "Славутич: ось країна!", який складатиметься з роботи арт-резиденції "Семантичний сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича", діяльності "SESAM 2021 Poliklinika: Міжнародного семінару студентів-архітекторів від Європейської Архітектурної Студентської Асамблеї", Міжнародного фестивалю демократії та преси Золота Осінь Славутича, Міжнародного фестивалю для людей поважного віку "GOLDenFest" та інших культурно-мистецьких заходів.

Реалізація проєкту допоможе сформувати культурний діалог та обмін досвідом для продуктивної взаємодії художників, митців, творчої інтелігенції, молоді, журналістів, архітекторів, медійників, волонтерів, представників громадських організацій, активістів, міської влади та громади з метою культурного збагачення місцевої та міжнародної спільноти, культурної децентралізації, поширення інтеграції культурної спадщини у життя громади. А сприятиме згуртованості суспільства навколо спільних цінностей: радості життя, польоту думки, натхнення творчістю, формування творчої особистості, здібної до саморозвитку, самоосвіти та самоаналізу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: