Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання Славутицької міської комісії з питань ТЕБ та НС

Засідання Славутицької міської комісії з питань  ТЕБ та НС фото

Сьогодні у залі засідань виконкому відбулося засідання Славутицької міської комісії з питань ТЕБ та НС . За інформацією міського голови Юрія Фомічева розпочинається чергова хвиля захворюваності на COVID-19. У Славутичі маємо динаміку збільшення кількості хворих. За один день маємо плюс 8 підтверджених випадків. Наразі хворіє 14 осіб. Всього у Славутичі, з початку епідемії, перехворіли на COVID – 2046 осіб, померло – 20, проведено 4064 ПЛР-тестувань.

Зросли вимоги до закладів освіти, вони працюватимуть за умови 80% вакцинованого персоналу, принаймні однією дозою. Всі дитячі дошкільні заклади, колективи шкіл №2, 3, ліцею продовжують роботу. А школи №1, де вакциновано 38,2% персоналу, та школа №4, де вакциновано 67%, станом на 22 вересня, переходять на онлайн-навчання.

За інформацією генерального директора КНП «Славутицька міська лікарня» Ярослава Вольського у міському центрі вакцинації вакцини достатньо. Лікарня готова надавати медичну допомогу, киснем ліжка забезпечені.

Розглядалося на засіданні комісії і питання проведення Міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича», в програму якого були внесені зміни, з урахуванням карантинних обмежень. Скасована урочиста хода, заходи розведені у часі та по різним локаціям, всі організатори мають сертифікати про вакцинацію, частина команд не приїздить до Славутича. Всі заходи будуть проводитися із дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Інформуємо про рішення ДЕРЖАВНОЇ КОМІСІЇ ТЕБ та НС:

З 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 року в Україні почнуть діяти такі обмеження «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19:

школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

заборонений масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

не більше чотирьох чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;

кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.

При цьому обмеження не діятимуть, якщо 80% учасників, організаторів заходів або працівників закладів мають принаймні одне щеплення від COVID або негативний ПЛР або експрес-тест (діє 72 години). Підтвердити вакцинацію можна буде за допомогою covid-сертифіката.

Також залишаються обов’язковими-носіння масок в закладах і громадському транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 метра.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: