Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Славутич безбар’єрне місто» - що встигли зробити і буде далі

«Славутич  безбар’єрне місто» - що встигли зробити і буде далі фото

Про це йшла змістовна розмова під час зустрічі команд Славутича, на чолі з міським головою Юрієм Фомічевим, та Big City Lab, що займається розвитком міст та територій. Славутич першим доєдналося до ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», що спрямована на розбудову універсального, дружнього до маломобільних груп населення публічного простору.

За порівняно короткий час до Стратегічного плану розвитку міста внесено відповідний розділ, Славутицькою міською радою затверджена міська програма, запрацював омбудсмен з безбар’єрності – Тетяна Мельник, розроблена мапа безбар’єрності, проведено ремонт та створені всі необхідні умови для роботи у Інклюзивно ресурсному центрі, по проспекту Дружби народів робляться заниження, встановлюються пандуси. Розпочаті реконструкції соціальної інфраструктури міста враховують вимоги доступності. У планах у 2022 році провести у місті велику конференцію з вирішення питань безбар’єрності. 🔹️Славутич стане лабораторією з розробки та впровадження на практиці безбар’єрних архітектурних рішень, найуспішніші з яких буде поширено на всю Україну.

По завершенню зустрічі Вікторія Тітова – CEO Big City Lab, яка постійно активно допомагає місту, продемонструвала напрацювання щодо ребрендингу міста. Ідеї цікаві. Далі буде.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: