Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобильську АЕС відвідали учасники третьої резиденції масштабного міжнародного заходу SESAM 2021 Poliklinika від EASA

Чорнобильську АЕС відвідали учасники третьої резиденції масштабного міжнародного заходу SESAM 2021 Poliklinika від EASA фото

Учасники SESAM 2021 Poliklinika з Індонезії, Аргентини, Азербайджану, США, РФ, Єгипту, Естонії, Ісландії, Німеччини, Великої Британії, Польщі, Китаю, Індії, Латвії, Білорусі та України вже завітали до Славутича, щоб разом взяти участь в масштабному архітектурному експерименті. Під час відвідування Чорнобильської Зони Відчуження молоді дослідники побували у головному корпусі ДСП ЧАЕС, а також на оглядовому павільйоні, ознайомилися із історією підприємства, а також із ходом робіт зі зняття з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно-безпечну систему.

 

Дослідники також завітали до міста Прип’яті, щоб ознайомитися із найкращими зразками вітчизняного монументального мистецтва 1970-1980-х років, зокрема з творами одного з провідних українських художників-монументалістів Івана Литовченка - ансамблем із мозаїчних панно.

Митці дізналися та отримали безліч достовірної інформації стосовно аварії на ЧАЕС - це важливо, адже правдива інформація про одну з наймасштабніших техногенних катастроф та сучасний стан розвитку території Зони Відчуження буде поширюватися у світі.

Довідково

EASA - це освітня платформа для студентів та професіоналів архітектури з 50 країн світу, є неприбутковою організацією та була заснована в 1981 році студентами для студентів, і є найбільшим подібним рухом в Європі.

SESAM - це загальна назва для всіх зустрічей, семінарів та подій в рамках платформи EASA.

Подія SESAM 2021 Poliklinika 2021 проходить у Славутичі і є частиною програми «Славутич – мала культурна столиця України». Семінар проходить в форматі трьох резиденцій: 2-10 серпня 2021 / 12-20 серпня 2021 / 22-30 серпня 2021. Кожна резиденція складатиметься з шести ВОРКШОПІВ, об'єднаних єдиною темою "Поліклініка". Воркоши можуть варіюватись від дизайну та будівництва павільйонів до теоретичного дослідження та концептуального мистецтва.

 

 

#chornobyl #slavutych

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: