Завантаження ...

Гарні віночки до 30-річчя Незалежності України

Гарні віночки до  30-річчя Незалежності  України фото

До 30-річчя Незалежності України 10 майстринь - славутичанок долучилися до проєкту відділу культури і створили авторські українські віночки.

Кожна майстриня додала у прикрасу щось своє, особливе. Традиції плетіння українського вінка сягають глибокої давнини. І сьогодні вінок – наше історичне надбання - прочитується майстринями через призму нинішнього часу.

Полюбуйтеся! Тут і червона калина, яскраві півонії, польові маки, яблуневий цвіт — символи жіночого здоров'я та краси, вірності та відданості. Віночки з маленькими ляльками-мотанками - обереги для дівчини, що його носитиме. Шкіра та помпони у дизайні віночка — алюзія до трипільської культури. Віночок з синьо-жовтих метеликів з фоамірану символізує свободу і незалежність України. Також серед розмаїття яскравих віночків- вироби з бісеру, пшеничних колосків, бусин, намиста, стрічок, мішковини, ниток та мотузок тощо.

Цей яскравий проєкт реалізується у Славутичі з квітня 2021року. Перший його етап пройшов до Дня вишиванки , а у серпні відбулася фотосесія у авторських вінках ( всі фото Оксани Недільніченко, а майстриню Інну Оленич сфотографувала Наталія Блоха).

Шановні славутичани і гості міста! 23 серпня у міському парку ви зможете проголосувати за той вінок, який вам сподобався найбільше.

23 серпня о 17:00 розпочнеться голосування, результати якого будуть оголошені 24 серпня о 20:00 на Центральній площі.

Запрошуємо Вас ще раз надихнутися оригінальністю авторського задуму!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия