Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Постріляють диких кабанів

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кабінеті Міністрів ухвалила рішення про депопуляцію (повне знищення) дикого кабана на території Чернігівської області та в 50-кілометровій зоні за її межами (стосується Київської, Сумської, Полтавської областей).

Постріляють диких кабанів
Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кабінеті Міністрів ухвалила рішення про депопуляцію (повне знищення) дикого кабана на території Чернігівської області та в 50-кілометровій зоні за її межами (стосується Київської, Сумської, Полтавської областей). Причина — поширення африканської чуми серед диких «п'ятачків» на території нашої області.

— Повного відстрілу не може бути, — переконаний помічник лісничого Чернігівського лісництва Богдан Погрібняк. — Це була свого роду описка в рішенні. Буде мінімізація чисельності тварин. У її рамках право на відстріл диких кабанів мають користувачі мисливських угідь. І тільки в присутності ветеринарної служби. Якщо мисливець, котрий має офіційно зареєстровану зброю, хоче долучитися до відстрілу, його треба внести в список бригад по відстрілу. Списки завіряє Державна надзвичайна протиепізоотична комісія в районі. Організацію бригад покладено на користувачів мисливських угідь.

— Людина, котра застрелила кабана, може забрати тушу собі?

— Ні в якому разі, — застерігає Богдан Петрович. — Мисливець не має права навіть наближатися до тварини. За цим слідкують ветеринарні лікарі. На кабанчика чекає утилізація: його закопують на два метри або спалюють. Цим також займається ветеринарна служба.

— Скільки всього по області треба відстріляти диких кабанів?

— Якомога більше. Спочатку рішенням було винесено інформацію про повну депопуляцію. Але це ніяк не реально. Бажаючих долучитися до бригад по відстрілу на сьогоднішній день немало.

Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №50 (1492)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: