Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Змістовна велика розмова про безбар’єрність

Змістовна велика розмова про безбар’єрність фото

Змістовна, велика розмова про безбар’єрність була проведена молодими дослідниками-архітекторами Міжнародного семінару SESAM 2021 Poliklinika by EASA Ukraine, що стартував 2 серпня у місті Славутичі. Студенти і молоді спеціалісти, чиїм покликанням є архітектура, урбаністика, дизайн, мистецтво, фото з України, Білорусі, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Латвії, Іспанії, 9 днів активно....

Змістовна, велика розмова про безбар’єрність була проведена молодими дослідниками-архітекторами Міжнародного семінару SESAM 2021 Poliklinika by EASA Ukraine, що стартував 2 серпня у місті Славутичі.

 

🙎🏻‍♀️🙎🏻‍♂️Студенти і молоді спеціалісти, чиїм покликанням є архітектура, урбаністика, дизайн, мистецтво, фото з України, Білорусі, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Латвії, Іспанії, 9 днів активно працюватимуть на воркшопах та творитимуть власні просторові проєкти. Всі заходи семінару відбуваються за підтримки Українського культурного фонду та Славутицької міської ради.

🟠Тема безбар'єрності, як нової суспільної філософії для України та Славутича, стала ключовою для другого дня роботи SESAM 2021 Poliklinika. Спочатку у залі засідань Славутицької міської ради Соня Брем від Big City Lab, що спеціалізується на розвитку міст та громад, вела мову з учасниками першої резиденції про аудит інклюзивності будівлі муніципалітету.

🔶Ввечері у City-квадраті відбулася онлайн-лекція «Стратегія інклюзивності Славутича та універсальний дизайн». Цю тему, як нову суспільну філософію для України та Славутича, розкрила Тетяна Ломакіна, яка опікується проблемою безбар’єрності в Україні, є СЕО однойменної Громадської організації Безбар'єрність та радницею – уповноваженою Президента України з питань безбар'єрності Радниця - Уповноважена Президента України з питань безбар'єрності. Спілкування відбувалося англійською мовою.

📌Що ми вкладаємо у поняття безбар’єрність? Чи багато є бар’єрів у нашому житті? Як створювати простір комфортним для всіх? Чому потрібно враховувати інтереси всіх соціальних груп? Як прибрати бар’єри та відкривати можливості? Де взяти кошти на реалізацію проєктів по безбар’єрності? Чи є стратегія по облаштуванню наземних переходів? Таке коло питань обговорювалося під час зустрічі. «Сьогодні ці та низка інших проблем хвилюють як керівництво держави, так і молодь. Але ми всі переконані в одному - бар’єри можна подолати, правильно плануючи середовище для життя людей, і комфортний простір - це без бар’єрний простір», - переконує Тетяна Ломакіна. Справді, табуйована тема у суспільстві стала в мить актуальною. Це неймовірно важлива частина розвитку нашої країни, адже безбар'єрність має стати суспільною нормою для кожної громади.

🔹До речі, Славутич першим доєднався до ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», що спрямована на розбудову універсального, дружнього до маломобільних груп населення публічного простору. Наразі місто стає лабораторією з розробки та впровадження на практиці безбар’єрних архітектурних рішень, найуспішніші з яких буде поширено на всю Україну, а ще запроваджує нову філософію відносин у громаді, пропонує нові інструменти у зміні міського простору і переконує, що будь-які бар’єри можна подолати!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: