Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зону відчуження відвідали хасиди

Зону відчуження відвідали хасиди фото

Віруючі приїхали для того, щоб відвідати похованих у місті духовних проповідників – цадиків. 45 вірян зібрались біля двух огелів хасидських рабинів й молились. Після того як пройшов молебень, паломники написали записки з побажаннями та вклали їх до усипальниці рабина Менахем Нахума Тверського – засновника роду цадиків Тверських, який оселився у місті ще у другій половині XVIII століття. Духовний....

Віруючі приїхали для того, щоб відвідати похованих у місті духовних проповідників – цадиків. 45 вірян зібрались біля двух огелів хасидських рабинів й молились.

Після того як пройшов молебень, паломники написали записки з побажаннями та вклали їх до усипальниці рабина Менахем Нахума Тверського – засновника роду цадиків Тверських, який оселився у місті ще у другій половині XVIII століття. Духовний провідник був нащадком і учнем основоположника хасидизму Бааль Шем Това і Дов-Бера із Межиріччя. Чорнобильську династію після Менахема Нахума Тверського продовжив його син — цадик Мордехай із Чорнобиля, відомий як Чорнобильський магід. У Мордехая було восьмеро синів, які всі стали рабинами в різних містечках на території сучасної України. Тверські жили в Чорнобилі мало не півтора століття — титул цадика переходив від батька до сина.

Рік тому було затверджено офіційний маршрут №24 «Єврейський історичний». Він містить п’ять локацій, які мають значення для паломників-хасидів. Після в'їзду у місто Чорнобиль, по вулицям Радянській та Карла Лібкнехта вони прямують до вулиці Червоноармійській, 17, де поруч з колишньою школою знаходяться усипальниці, де поховано святих хасидської віри. Потім у паломників є можливість подивитись на колишню синагогу, в якій в радянські часи було розташовано військкомат. На вулиці Радянській знаходиться діючий Будинок культури, у минулому - це єврейський кагал. Після огляду синагоги відвідувачі прямують до старого єврейського кладовища, де розташовано пам’ятний знак на місці розстрілу єврейського населення у 1941 році.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: