Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

До нашого міста за враженнями

До нашого міста за враженнями фото

Мрієш побувати у двох місцях одночасно? Побачити останнє ідеальне планове місто в будівництві якого брали участь 8 колишніх республік радянського союзу? Вдихнути свіже повітря на повні груди та переконатися на власні очі, що є міста без маршруток, трамваїв, метро і це комфортно? Тоді у вас точно є багато причин, щоб приїхати до ....

Мрієш побувати у двох місцях одночасно? Побачити останнє ідеальне планове місто в будівництві якого брали участь 8 колишніх республік радянського союзу? Вдихнути свіже повітря на повні груди та переконатися на власні очі, що є міста без маршруток, трамваїв, метро і це комфортно? Тоді у вас точно є багато причин, щоб приїхати до міста нових ідей Славутича за новими враженнями!
Це наймолодше місто України було засновано у 1987 році для працівників Чорнобильської АЕС та їх сімей, які залишили місто Прип’ять після аварії на 4-му блоці. Місту лише 34 роки, а середній вік мешканців 38 років!
Славути унікальне місто – географічно – Чернігівщина, адміністративно – Київщина. Завітавши до Славутича, ви ніби знаходитеся у двох регіонах одночасно.

Фото: Кокшина
Без сумніву, Славутич – це пам’ятка радянського містобудування, аналогів якій ніколи не було й вже не буде. Це виставка або ж музей просто неба. Тут можна відчути неперевершену атмосферу поєднання декількох культур одночасно. Україна, Латвія, Литва, Естонія, Росія, Грузія, Вірменія, Азербайджан – це країни, які брали участь у будівництві міста. Щоб побачити архітектуру 8 країн в одному місці, не треба витрачати багато коштів. Достатньо приїхати до Славутича!

Фото: Григорій Веприк
На початку 2020 року в Славутичі було створено Туристично-інформаційний центр, де ви зможете отримати інформацію про туристичні маршрути по місту та регіону, замовити пішохідну або вело екскурсію, отримати безкоштовну туристичну карту міста та консультаційні послуги щодо закладів харчування та проживання, дізнатися вичерпну інформацію про культурні, спортивні та інші масові заходи.
Для полегшення відпочинку для гостей міста було створено сайт, де ви знайдете всю потрібну інформацію про місто. Також активно ведеться сторінка Facebook, де постійно оновлюється інформація про заходи та ведуться різні рубрики про Славутич і славутичан

Фото: Дмитро Корчак
До речі, електропоїздом, що прямує без зупинок зі Славутича до Чорнобильської АЕС, можна потрапити на цікаву екскурсію до масштабного об’єкта індустріального та екстремального туризму. Необхідну інформацію про такий тур можна знайти в Туристично-інформаційному центрі міста Славутича та на веб-сайті ЧАЕС

2020 року проєкт «Славутич: ось [to beⁱ] країна!» переміг в конкурсі від Українського Культурного Фонду й отримав звання «Мала культурна столиця України 2021». В рамках проєкту буде реалізовано 4 ініціативи:
«SESAM 2021 Poliklinika» фестиваль для архітекторів.
Дати: Серпень 2021 року
OPEN FORMAT ART RESIDENCE - Арт-резиденція семантичного сюрреалізму для митців.
В цьому році пройде в три етапи: 12.07-18.07 - Тривимірне мистецтво у VR, 02.08-08.08 - Фото-Графіка, 06.09-12.09 - Медіа Арт
«Золота осінь Славутича» - фестиваль для майбутніх медійників.
Дати: 24.09 - 27.09
GOLDenFest» - фестиваль для тих, кому 50+
Дати: 16.10–18.10

Фото: Юрій Мацегора
Місто нових ідей вже сьогодні готується до великої кількості гостей та непересічних культурних подій. Тож чекаємо і на вас у Славутичі!
Головне фото: Григорій Веприк The Gate Agency

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: