Завантаження ...

Заборонено збирати в зоні відчуження гриби та ягоди

Заборонено збирати в зоні відчуження гриби та ягоди фото

Як тільки настає ягідний, а потім і грибний сезон, в зону відчуження незаконно проникають збирачі чорниць та любителі тихого полювання. У «гарячий» сезон співробітники відділу державної охорони природно-заповідного фонду Чорнобильського заповідника затримують «ягідних» заробітчан цілими групами. Тому вкотре нагадуємо:....

Як тільки настає ягідний, а потім і грибний сезон, в Чорнобильську зону  незаконно проникають збирачі чорниць та любителі тихого полювання.
У «гарячий» сезон співробітники відділу державної охорони природно-заповідного фонду Чорнобильського заповідника затримують «ягідних» заробітчан цілими групами.

Тому вкотре нагадуємо: в Заповіднику, який розташований на радіоактивно забруднених територіях, заборонено збирати, використовувати та вивозити за його межі ягоди та гриби, як, до речі, й іншу продукцію рослинництва. Адже допустимі рівні вмісту радіоактивних речовин перевищено в них в рази.
Вивезення «дарів лісу» із зони відчуження є протизаконним вчинком, а порушникам загрожує не лише адміністративне, а й кримінальне покарання.

#чорнобильськийзаповідник
#chernobyl_reserve
#чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия