Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коротко про головне з апаратної наради

Коротко про головне з апаратної наради фото

Про ключові проєкти, що реалізуються у Славутичі, розповів міський голова Юрій Фомічев на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, комунальних підприємств, що відбулася сьогодні у залі засідань виконкому. «Славутича стає лабораторію безбар’єрних рішень, і це не тільки пандуси. Безбар’єрність ...

Про ключові проєкти, що реалізуються у Славутичі, розповів міський голова Юрій Фомічев на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів Славутицької міської ради, комунальних підприємств, що відбулася сьогодні у залі засідань виконкому.
Славутича стає лабораторію безбар'єрних рішень, і це не тільки пандуси. Безбар'єрність - це про всіх нас, про сучасні інформаційні технології, економіку, про якість і комфорт життя. У Національній стратегії із створення безбар'єрного простору в Україні визначено шість напрямків безбар'єрності: фізична (доступ до інфраструктури), інформаційна (доступ до інформації в різних форматах), цифрова (доступ до всіх послуг онлайн), суспільна (доступ до активної участі в суспільному житті), освітня (доступ до активної участі в суспільному житті), економічна (доступ до працевлаштування та підприємництва). Ініціатива безбар'єрності спрямована на літніх людей і батьків з маленькими дітьми, молодь, дітей та дорослих з інвалідністю, жінок.

Відбулося засідання Ради безбар'єрності на якому було погоджено План з реалізації Стратегії. Ухвалений План передбачає понад 250 ініціатив, що мають бути втілені в найближчі два роки. Серед усіх заходів міністерства спільно визначили сім пріоритетних проєктів. У Славутичі все повинно бути зручним, адже безбар'єрність дорівнює комфорт, безбар'єрність дорівнює можливості - зауважив міський голова.
Коротко зупинився міський голова на основних ремонтах, що відбуваються у Славутичі.

Виконані роботи по заниженню тротуарів (проспект Дружби народів, вулиця Курчатова).
Завершується ремонт у Інклюзивно-ресурсному центрі.
На два роки розрахований масштабній проєкт «Славутич - міжрегіональна велорекреація для оздоровлення та відпочинку».
Активно проводиться реконструкція басейну «Дельфін». Залучені три джерела фінансування. Левова частина – кошти Державного фонду регіонального розвитку, субвенція соціально-економічного розвитку та місцевого бюджету. Замовником є Департамент регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації, роботи виконує підрядна славутицька організація ТОВ «Буденергомонтаж». Для міста це робочі місця і податки.
За графіком проходять ремонтні роботи приміщень приймального відділення лікарні. На 90% виконані демонтажні роботи, на 70% – заміна вікон.
Розпочнеться ремонт покрівлі у спортивному комплексі «Олімпієць».

Генеральний директор КНП «Славутицька міська лікарня» Ярослав Вольський повідомив, що вакциновано 16% славутичан. Для колективного імунітету потрібно вакцинувати 70% жителів. Вакцина у наявності є. 7 днів на тиждень працює Центр вакцинації у поліклініці. З 21 липня можна вже буде вакцинуватися і вакциною Moderna. Зараз ведеться робота щодо відкриття на базі лікарні центру з підготовки лікарів-інтернів.
Центром адміністративних послуг розпочата робота щодо видачі посвідчень водія та перереєстрації транспортних засобів.
Звернув увагу міський голова на якість підготовки рішень, що виносяться на засідання Славутицької міської ради. 22 липня запланований круглий стіл з депутатами Славутицької міської ради з приводу укладання договору на постачання газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».
Продовжується робота з реалізації проекту «Славутич – мала культурна столиця України». Культурні події міста впливає на економіку, адже інвестори, що хочуть реалізувати свої стартапи, цікавляться і рівнем розвитку культури.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: