Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нарада щодо виконання робіт в рамках українсько-японського проєкту SATREPS

Нарада щодо виконання робіт в рамках українсько-японського проєкту SATREPS фото

В Чорнобилі відбулась нарада по SATREPS. Мова йде про виконання робіт в рамках українсько-японського проєкту. Представники японського агентства JICA заслухали доповідь про виконання біологічної частини проєкту: протягом трьох років проводились радіобіологічні дослідження мишоподібних гризунів. У результаті....

В Чорнобилі відбулась нарада по SATREPS. Мова йде про виконання робіт в рамках українсько-японського проєкту

Представники японського агентства JICA заслухали доповідь про виконання біологічної частини проєкту: протягом трьох років проводились радіобіологічні дослідження мишоподібних гризунів. У результаті досліджень виявлено механізми, що допомагають тваринам пристосуватись до складних умов осушеної акваторії водойми-охолоджувача ЧАЕС.

Довідково: SATREPS («Наукове і науково-технічне партнерство для сталого розвитку») – японська державна програма під управлінням Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) і Японського науково-технічного агентства (JST).

У 2018-му році, в рамках зазначеного проєкту, започатковано радіобіологічні дослідження. Їх головним виконавцем з української сторони став Заповідник, співвиконавцем – Інститут ядерних досліджень НАНУ.

На базі наукового відділу Чорнобильського заповідника (в м. Чорнобиль) виконувався весь комплекс польових робіт та підготовки зразків (понад 300 зразків за весь період) для цитогенетичних досліджень.
#чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: