Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Славутичі пройшов Турнір юних правознавців

10 грудня 2014 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права у загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі міста Славутича відбувся Турнір юних правознавців, спрямований на виховання правової свідомості школярів та присвячений Міжнародному Дню прав людини.

 

10 грудня 2014 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права у загальноміському бібліотечно-інформаційному центрі міста Славутича відбувся Турнір юних правознавців, спрямований на виховання правової свідомості школярів та присвячений Міжнародному Дню прав людини.

Цей традиційний інтелектуально-виховний захід протягом останніх років проходив у різній формі – брейн-ринг, квест, турнір… Але ідея й мета проведення цієї інтелектуальної гри залишаються незмінними – виявлення та розвиток обдарованих учнів, стимулювання їх творчого вдосконалення, підвищення інтересу до поглибленого вивчення суспільних дисциплін, формування та розвиток демократичних громадянських засад у підростаючого покоління.
Провів турнір Янковський Валерій Володимирович, методист міського методичного центру, учитель вищої кваліфікаційної категорії із педагогічним званням «старший учитель».

У журі працювали:
- Дудинська Валентина Миколаївна, начальник служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради
- Лазаренко Ольга Володимирівна, начальник Славутицького міського управління юстиції
- Маслій Денис Олександрович, юрист, помічник директора з комерційних питань КП «Кіно-концернтий комплекс»
- Передній Дмитро Валентинович, спеціаліст по зв’язках з громадськістю КП «Кіно-концернтий комплекс»

Над оформленням документації працювала секретар турніру – Корень Людмила Олексіївна, методист міського методичного центру

У турнірі взяли участь команди з п’яти учнів 9–11 класів з усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста:
- «Коаліція» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1, керівник Зінченко О.В.;
- «Конфедерація правознавців» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2, керівник Заїкіна В.М.;
- «Status quo» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3, керівник Кулачок Н.В.
- «Молодь за мир» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, керівник Резан О.М.
- «Юстиція» Славутицького ліцею, керівник Зінченко В.А.

За правилами турніру гра складалася з трьох тематичних турів: презентація команд, відбіркові правові раунди, конкурс капітанів. По завершенні презентації команд, розпочався перший відбірковий раунд – правовий брифінг з актуальної для сьогодення теми «Злочини проти миру та людяності». У брифінгу перемогу виборола «Конфедерація правознавців» Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, а доповідач команди Прус Євген, учень 9 класу, навіть отримав спеціальний приз від журі за свій напрочуд змістовний і артистичний виступ.

Далі командам було запропоновано пройти правове тестування, яке продемонструвало гарні знання ліцеїстів, адже саме у складі команди Славутицького ліцею найбільша кількість призерів міської та обласної олімпіади з правознавства. З розгадуванням правничого кросворду найкраще впоралися учні Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3, а у конкурсі капітанів, який передбачав розгадування анаграм, однакову кількість балів набрали капітани команд Славутицького ліцею Софія Ящук та Славутицької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 Олена Гармаш, яка, до речі, також отримала спеціальний приз від журі за змістовну роботу під час турніру.

Переможцем за підсумками всіх трьох турів стала команда «Status quo» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3! Вітаємо!

ІІ місце посіла команда «Юстиція» Славутицького ліцею;

ІІІ місце мають дві команди – «Коаліція» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1, «Молодь за мир» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4;

ІV місце - «Конфедерація правознавців» Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2.

Команди-учасники були нагороджені дипломами та цінними подарунками, а команда-переможець отримала традиційний перехідний кубок.

Дякуємо керівникам команд та учасникам, поважному журі та головному спонсору турніру – Службі у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Славутицької міської ради.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: