Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Засідання Ради безбар'єрності

Засідання Ради безбар'єрності фото

Наше місто готовий до впровадження проєктів безбар'єрності. 12 липня, за участі дружини Президента України Олени Зеленської, під головуваням прем'єр - міністра Дениса Шмигаля, відбулося засідання Ради безбар'єрності на якому було погоджено План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення ....

Наше місто готовий до впровадження проєктів безбар'єрності 12 липня, за участі дружини Президента України Олени Зеленської, під головуваням прем'єр - міністра Дениса Шмигаля, відбулося засідання Ради безбар'єрності на якому було погоджено План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору. 7 ключових проєктів презентували міністри. Загалом до документу увійшло понад 250 ініціатив на подолання бар'єрів у різних сферах життя . Олена Зеленська презентувала власний просвітницький проєкт- "Довідник безбар'єрності".

Міський голова Юрій Фомічев, що був присутній на Раді, у своєму виступі зазначив, що Славутич один із перших долучився до проекту безбар'єрності, і не пожалкував про це, адже місто отримало допомогу експертів. У Славутичі розроблена программа безбар'єрності до 2024 року та план виконання заходів. Наразі відпрацьовується карта безбар'єрності , проведено громадський аудит всіх будівель міста. "Безбар'єрність – це не лише встановлення пандусів , а філософія життя. Все створюється з метою покращення життя в громаді. На сьогодні місцеве самоврядування потребує підтримки з боку держави для вирішиння цих проблем. Залізничний вокзал - об'єкт, який бажано включити до пілотного проекту. Крім того місто має перспективне і медичне містечко. Славутич готовий до впровадження будь-яких проектів у будь-яких напрямках, адже місцеве самоврядування та органи державної влади є партнерами в реалізації ініціативи дружина Президента Олени Зеленської «Без бар'єрів», - зауважив Юрій Фомічев.

Зміни, що відбуваються у Славутичі, демонстують рух громади по шляху створення лабораторії з розробки та впровадження на практиці безбар'єрних архітектурних рішень, найуспішніші з яких буде поширено на всю Україну.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: