Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Коротко про головне з засідання Славутицьцої міської ради

Коротко про головне з засідання Славутицьцої міської ради фото

9 липня у залі засідань зібралися депутати на ІІІ пленарне засідання 6 сесії для прийняття рішень, що стосуються життя громади. На початку погодили порядок денний. Депутатка Майя Руденко запропонувала розглянути питання щодо надання права оренди для громадської організації Славутицького об'єднання ветеранів АТО та учасників бойових дій ....

9 липня у залі засідань зібралися депутати на ІІІ пленарне засідання 6 сесії для прийняття рішень, що стосуються життя громади.
На початку погодили порядок денний. Депутатка Майя Руденко запропонувала розглянути питання щодо надання права оренди для громадської організації Славутицького об'єднання ветеранів АТО та учасників бойових дій у будівлі Центру професійного розвитку. Деякі питання були виключені з порядку денного. На доопрацюваня відправлена програма збереження житлового фонду.

Далі прозвучали заяви депутатів: Володимира Борисова щодо кадрової політики на підприємствах зони відчуження; Сергія Чеснокова про ремонт східців магазину "Сюрприз"; Михайла Шинкаренка щодо доцільності використання бюджетних коштів; Віктора Кривопиши щодо облаштування дороги у Чернігівському кварталі для особи з інвалідністю, роботи підприємства "Ківач", ремонту доріжок по проспекту Дружби народів, роботи туалету на стадіоні; Сергія Шершня щодо ремонту зливової каналізації, освітлення, проведення часткового ремонту в будинку 3 Єреванського кварталу.
Від регламентної комісії Денис Маслій зробив заяву щодо роботи бюджетної комісії.

Одноголосно, 22 голосами, депутати схвалили Меморандум про партнерство та співробітництво між Славутицькою міською територіальною громадою та Білгород-Дністровською міською територіальною громадою; внесли зміни до Статуту КП " АРР"; прийняли до відома підсумки соціально-економічного розвитку Славутича за І півріччя 2021 року; у новій редакції затвердили міські програми: "Славутич-безбар'єрне місто", "Інформатизації та електроного врядування", положення про відділ по роботі з населенням міста "Контакт-центр.
Міська цільова прогама "Громадський бюджет участі Славутича на 2021-2024 роки" , показала різні точки зору депутатів щодо участі молоді у програмі та фінансуванні проєктів молодіжних ініціатив. З даного питання виступили депутати від різних політичних сил. У результаті проєкт програми бюджету участі відправили на доопрацювання.

Дискусійним стало і питання про здійснення запозичення шляхом залучення кредиту НЕФКО для фінансування впровадження заходів проєкту "Енергоефективність у громадських будівлях, що належать територіальній громаді Славутича". Депутати підтримали пропозицію міського голови Юрія Фомічева про проведення перемовин з НЕФКО, щодо зміни об'єктів для проведення енергоефективних заходів, а у подальшому запропоновано затвердити ці об'єкти на засіданні міської ради.
Одночасно було прийнято рішення про залучення гранту від Північної Екологічної Фінансової Корпорації НЕФКО для фінансування інвестиційних проєктів в енергоефективність бюджетних будівель Славутицької громади.

При прийнятті змін до бюджету була підтримана пропозиція міського голови про виділення коштів для проведення аварійного ремонту покрівлі Тбіліського ФОКу.
Питання про встановлення пропорції розподілу коштів від оренди між міським бюджетом та орендодавцями майна комунальної власності міста стало дискусійним. У результаті обговорень прийнято рішення - 100% від оренди залишити комунальним підприємствам: УЖКГ - на погашення заборгованості за водопостачання, міській лікарні та УФКСТ - на проведення ремонтів.
Приведені у відповідність до законодавства договори оренди КП АРР, КП ЖКЦ, КП УЖКГ, відділу культури.
При розгляді питання про надання згоди КП УЖКГ на укладання довгострокового договору та додаткової угоди до договору постачання природного газу з червня 2021 року по червень 2024 року з ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" була заслухана інформація Андрія Позняка та Тетяни Мясіної про
умови постачання газу. Нові правила вимагають постійної передоплати, не мають прив'язки до старих боргів. На 30% підвищується плата за газ, відповідно збільшаться і тарифи для населення за теплопостачання. Депутати, маючі різні точки зору, рішення не прийняли.
На завершення засідання, про діяльність КП АРР звітувала директорка Арина Старовойтова, про КП ДЕУ - директор Сергій Шершень. Інформацію депутати взяли до уваги. Підприємства виконують свої функції і є прибутковими.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: