Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вимірюватимуть радіаційне забруднення із використанням гелікоптерів

 Вимірюватимуть радіаційне забруднення із використанням гелікоптерів фото

У вересні 2021 у зоні відчуження планується вимірювання рівня радіації із використанням гелікоптерів. Тренувальні навчання «Мобільний радіологічний моніторинг» відбудуться у зоні відчуження у вересні 2021 року. Про це представники Федерального управління з радіаційного захисту Німеччини та Федеральної поліції Німеччини разом ....

У вересні 2021 у зоні відчуження планується вимірювання рівня радіації із використанням гелікоптерів.
Тренувальні навчання «Мобільний радіологічний моніторинг» відбудуться у зоні відчуження у вересні 2021 року. Про це представники Федерального управління з радіаційного захисту Німеччини та Федеральної поліції Німеччини разом із представниками Державного агентства України з управління зоною відчуження та підприємств зони відчуження домовилися під час візиту до Чорнобиля з 22 до 24 червня.

У межах наукового проєкту обговорили відпрацювання підходів до радіаційного моніторингу переносними вимірювальними засобами, мобільними лабораторіями та літальними апаратами (!) в умовах радіаційного забруднення. Крім того, у ході реалізації проєкту будуть застосовані нові технології паспортизації забруднених територій і складені карти радіаційного забруднення деяких територій зони відчуження. Це питання особливо важливе для України, зважаючи на недостатнє фінансування протягом останніх 10 років і проведення дозиметричної паспортизації застарілими ресурсоємними методами. Заплановані навчання дозволять перевірити достовірність вимірювань та допоможуть відпрацювати взаємодію різних структур у випадку радіаційних інцидентів. Під час візиту німецька делегація провела робочі зустрічі з представниками ДАЗВ, а також очільниками та спеціалістами державних спеціалізованих підприємств «Екоцентр», «Чорнобильська АЕС» та «ЦППРВ».

У планах Федерального управління з радіаційного захисту Німеччини, Державного агентства України з управління зоною відчуження, а також підприємств сфери управління ДАЗВ – проведення у вересні 2021 року пілот-проєкту і вимірювання радіаційного забруднення зони відчуження із використанням гелікоптерів для сканування визначеної території із залученням представників НАЕК «Енергоатом», Державної інспекції ядерного регулювання України та інших зацікавлених сторін.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: