Завантаження ...

Гайд по Славутичу: ідеальне місто для креативних подій та зустрічей митців

Гайд по Славутичу: ідеальне місто для креативних подій та зустрічей митців фото

Все, що треба знати про культурний Славутич, ти знайдеш у цьому матеріалі. Нещодавно наймолодше місто України відзначило своє 34-річчя та презентувало масштабний проєкт «Мала культурна столиця України 2021». Славутич запрошує українців відвідати Малу культурну столицю України та відкрити для себе це унікальне місто. Щоб дізнатись, як доїхати до Славутича,

Все, що треба знати про культурний Славутич, ти знайдеш у цьому матеріалі.

Нещодавно наймолодше місто України відзначило своє 34-річчя та презентувало масштабний проєкт «Мала культурна столиця України 2021».

 

Славутич запрошує українців відвідати Малу культурну столицю України та відкрити для себе це унікальне місто. Щоб дізнатись, як доїхати до Славутича, де зняти житло, що подивитесь та де їсти, для зручності був розроблений туристичний сайт-гід.

Окрім екскурсії до Прип’яті, туристи можуть завітати на один з фестивальних заходів у місті, а саме: «SESAM 2021 Poliklinika», OPEN FORMAT ART RESIDENCE, «GOLDenFest» та «Золота осінь Славутича». Детальніше про ці івенти читайте в нашому спеціальному матеріалі STARWAY.

 

Цікаві факти про Славутич:

Кожен квартал у Славутичи побудований у національному дусі кожної з восьми колишніх республік радянського союзу, які брали участь у будівництві міста: з Латвії, Литви, Естонії, Грузії, Азербайджану, Вірменії, України і Росії.
В Славутичи не має міського транспорту, є тільки приміська електричка та таксі.
В місті багато велодоріжок та спортивних майданчиків.

Що обов’язково потрібно відвідати у Славутичи:

Щорічні фестивалі, різноманітні культурні події, тощо.
Захоплюючі і специфічні монументи – візитна картка міста: пам’ятник героям Чорнобиля, Стела Орел, Золотий ангел Славутича і багато інших.
Краєзнавчий музей в Славутичі. Музейні єкспонати розповідают не тільки історичні події цього краю, а ще й трагічні події, що відбулися на чорнобильській АЕС.

 

Славутич — атомоград, унікальне місто, що створювалося свого часу як супутник Чорнобильської АЕС, наймолодше місто України потужного урбаністичного та інтелектуального потенціалів, де генеруються нові ідеї та відбуваються динамічні модерні трансформації. Навіть стратегію розвитку місто прийняло з фокусом не лише на енергетику, але й на сектор креативних індустрій: освіту, індустрію гостинності, нішеві сегменти розважальних заходів та туризм.

 

— Славутич — ідеальне місто для креативних подій, резиденцій та зустрічей митців, комфортне місто для життя та цікаве для туризму. Працюємо над тим, щоб відкрити Славутич Україні по-новому! Ми очікуємо на заходи з більше, ніж 200 активностями, 800 учасників, які приїдуть до Славутича з цікавими ідеями та креативними ініціативами та гостей з усіх куточків України й світу. Ми пишаємося своїм містом і хочемо показати, що маленькі міста створюють не менш яскраві, цікаві, креативні та потужні проєкти, ніж мегаполіси. Ми вміємо поєднувати традиції з інноваціями, згуртовувати різні покоління. Тут створено сприятливі умови для діалогу мовою мистецтва учасників та гостей, — запрошує до міста Ніна Баришевська, начальниця відділу культури, національностей та релігій Славутича та куратор проєкту МКС.

До стратегічного плану розвитку міста Славутич входить:

Підвищення якості та комфорту життя містян. Зокрема, місто створило цільову програму і працює над розробкою безбар’єрних рішень для розбудови та розвитку безбар’єрного та доступного простору для маломобільних груп населення та сімей з дітьми.
Підвищення ефективності муніципалітету та залученість громади. Тому в Славутичі вже створено перший в Україні муніципальний Інноваційний індустріальний Бізнес-парк «Славутич», що є власністю громади і дає можливості «швидкого старту» для бізнесів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия