Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наше місто у «Гарні практики відкритого врядування»

Наше місто у «Гарні практики відкритого врядування» фото

Наше місто долучилося до онлайн марафону «Гарні практики відкритого врядування» З 17 по 21 травня Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи спільно з Асоціацією міст України (АМУ) проводить Тиждень відкритого врядування, що присвячується вдосконаленню діяльності урядів, інституцій та спільноти, які є прозорими, підзвітними та інклюзивними. 19 травня,...

 

Наше місто долучилося до онлайн марафону «Гарні практики відкритого врядування»

З 17 по 21 травня Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи спільно з Асоціацією міст України (АМУ) проводить Тиждень відкритого врядування, що присвячується вдосконаленню діяльності урядів, інституцій та спільноти, які є прозорими, підзвітними та інклюзивними. 19 травня, у рамках Тижня, проведено марафон гарних практик органів місцевого самоврядування України.

З вітальним словом до учасників марафону звернулися Андреас Кіфер, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи; Віталій Кличко, Київський міський голова; Голова Асоціації міст України; Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України.

Напрацьований досвід, яким поділилися учасники із 20 територіальних громад, стосувався прозорості та відкритості влади, залучення молоді та найменш представлених груп до активності, інклюзивності у процесі цифрової трансформації, залучення громадян для сприяння розвитку культурної спадщини і спорту, розвитку освітньої сфери.

Модераторатором теми «Взаємодія з громадськістю у збереженні довкілля» виступив міський голова Юрій Фомічев, який поділився напрацьованим досвідом Славутича.

Загалом під час марафону прозвучало багато цікавих практик, які вже сьогодні можуть застосовуватися не тільки у громадах країни, а й поза її межами. Важливо також, щоб місцеве самоврядування було почуто та активно залучалося до законотворчих процесів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: