Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чому наше місто стало малою культурною столицею України

Чому наше місто стало малою культурною столицею України фото

Сьогодні расскажемо, чому наше місто назвали малою культурною столицею України. На це знайдеться багато причин. Назвемо нижче найбіль значущі з них. 1️⃣ Славутич – місто нових ідей. Як і кожна столиця, Славутич завжди у вирі подій, місто-атом в орбіті десятків тисяч електронів мешканців і гостей. Це місто з великими перспективами інтелектуального та творчого розвитку. Тут енергія творчості ....

Сьогодні расскажемо, чому наше місто назвали малою культурною столицею України. На це знайдеться багато причин. Назвемо нижче найбіль значущі з них. 

1️⃣ Славутич – місто нових ідей.

Як і кожна столиця, Славутич завжди у вирі подій, місто-атом в орбіті десятків тисяч електронів мешканців і гостей. Це місто з великими перспективами інтелектуального та творчого розвитку. Тут енергія творчості генерує нові сенси та проєкти.

2️⃣ Місце, комфортне для життя.

Недарма Славутич неодноразово потрапляв до ТОП-10 міст України за версією журналу Фокус. Це місто сучасної інфраструктури, розвинутої системи освіти, культури, спорту, європейської моделі місцевої демократії. Це затишна домівка для його мешканців та гостинна точка зустрічі туристів з усього світу. Навіть у ковідному 2020 ми зустрічали гостей з Молдови, Іспанії, Мексика, Марокко, Чилі, Казахстана, Росії, Білорусі. А ще тут унікальна, екологічно стала архітектура.

3️⃣ Ідеальне місто для креативних подій.

Для резиденцій та зустрічей митців, які мають інноваційні ідеї і втілюють їх у проекти, що живлять творчу свободу. Лише у 2020 році в місті відбулося 1020 культурно-мистецьких заходів! Тут відкриті шляхи до діалогу та самовираженню і створені всі умови для вільного обміну ідеями та думками.

4️⃣ Славутич – це розвиток та інтелект!

Більшість містян мають вищу освіту, в місті працюють 4 школи, ліцей, Центр захисту дітей, Палац дітей та молоді, Інклюзивно-ресурсний центр. До речі, ліцей зайняв ІІІ місце в рейтингу шкіл Київської області за результатами ЗНО-2020.

5️⃣ І головне: в 2021 в місті відбудеться низка неймовірно цікавих подій, що поєднають традиції та інновації, мистецький та культурний простір та можливості для діалогу!

▪️Це фестиваль «GOLDenFest» для літніх людей, ▪️«SESAM 2020 Poliklinika» фестиваль для архітекторів, ▪️арт-резиденція семантичного сюрреалізму для митців OPEN FORMAT ART RESIDENCE та ▪️«Золота осінь Славутича» - фестиваль для майбутніх медійників.

Тож відкрийте українську сучасність по-новому - долучайтеся, ставайте учасниками та свідками великих подій! Славутич відкриється по-новому вам і світові! Щиро запрошуємо в гості 


photo by Григорий Веприк
The Gate Agency


Український культурний фонд
Culture має значення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: