Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Я відчуваю важкість у грудях коли дихаю, мені важкувато ходити" - як перехворів коронавірус тяжкої форми Вадим Івкін

"Я відчуваю важкість у грудях коли дихаю, мені важкувато ходити"  - як перехворів коронавірус тяжкої форми Вадим Івкін фото

Коронавірус – це важка респіраторна хвороба, яка на організм людину впливає індивідуально. У когось хвороба протікає майже непомітно, незначні симптоми грипу, а насправді – перехворів на коронавірус. У декого це середня форма, коли людина відчуває важкість, ломкість у тілі, сонливість, а кашель та висока температура тіла підтверджує діагноз. Та, на жаль, є випадки...

Коронавірус – це важка респіраторна хвороба, яка на організм людину впливає індивідуально. У когось хвороба протікає майже непомітно, незначні симптоми грипу, а насправді – перехворів на коронавірус. У декого це середня форма, коли людина відчуває важкість, ломкість у тілі, сонливість, а кашель та висока температура тіла підтверджує діагноз. Та, на жаль, є випадки, коли у людини протікає важка форма коронавірусу, тоді дуже тяжко дихати, ходити, постійний кашель та висока температура тіла, яку не відразу можна збити.
Сьогодні ми зустрілися з фотографом та фотокореспондентом Вадимом Івкіним, який перехворів на коронавірус у квітні. Вадим розповів як протікала важка форма хвороби, чим та як лікували, та за що він вдячний славутицьким лікарям.
- Коли Ви перехворіли на коронавірус?
- Це було в квітні. Я почав хворіти на початку місяця. 21 квітня мене виписали.
- Чому Ви обрали саме Славутицьку лікарню, а не наприклад Чернігівську?
- Я зараз живу та працюю в Славутичі. Тим паче, що у зв'язку з карантином мені важко їздити фізично, друге – фінансово. Тому я перезаключив декларацію зі славутицьким сімейним лікарем.
Я помітив, що мені важко дихати, що в мене ломкість в тілі, підіймається температура тіла, тому я пішов на прийом до свого сімейного лікаря. Вийшло так, що я вакцинувався і через декілька днів виявили, що у мене коронавірус. Мене послухала лікарка та сказала, що є певні симптоми хвороби. Також рівень кисню в крові у мене був низький. Мене направили на терміновий рентген, де виявили запалення легень. У вівторок мене поклали до коронавірусного відділення, потім виявили двостороннє запалення легень та підтвердили діагноз коронавіруса. Важко було дихати самостійно, тому мене підключили до спеціального апарату, назначили антибіотики. В кімнаті нас було троє, і всі з кисневим апаратом.
- Ви безкоштовно лікувалися?
- Все, що згідно протоколу, так. Що стосується мого лікування інших захворювань, то я сам купував.
- Як протікала Ваша хвороба?
- Важкість даної хвороби в тому, що на кожного вона діє по-своєму. Лікарі контролювали все, тому що у вірусному відділені не можна просто так взяти і вийти з палати, наприклад на балкон. До всього цього лікарі та пацієнти підходять дуже серйозно. Кожному пацієнту приносили окремо їжу, наприклад у мене була дієта №9. Також дякую медичним сестрам, які ходили в аптеку, коли нам було потрібно. Тому що мені потрібні були ліки не тільки для лікування коронавірусу, а й для лікування інших хвороб, медичні сестри брали у нас замовлення та йшли купувати те, що потрібно, а потім приносили нам. Вдячний лікарям за професіоналізм, тому що медичні сестри дуже уважні та швидко реагують на ту чи іншу проблему. Через 12-13 днів лікування мені зробили рентген та виявили, що я йду на поправку.
- Як Ви відчуваєте себе зараз?
- Я відчуваю важкість у грудях коли дихаю, мені важкувато ходити. Лікарі так і сказали, що півроку будуть такі проблеми, тому мені потрібно побільше рухатися. Мені однозначно краще, сьогодні я ходив по знайомим кварталам, ось на велосипеді буду їздити. Стараюся бути в захисній масці і не тільки в громадських місцях чи в приміщенні.

Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: