Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чорнобильська АЕС спростувала інформацію щодо ядерних реакцій

Чорнобильська АЕС спростувала інформацію щодо ядерних реакцій фото

Чорнобильська АЕС надала офіційні роз’яснення з приводу появи в ЗМІ і широким обговоренням громадськістю можливих ризиків виникнення «неконтролируемого высвобождения ядерной энергии» від паливовмісних матеріалів, що знаходяться в об'єкті «Укриття» після насування Арки в проєктне положення. Повідомляють наступне: "Для гарантованого забезпечення в безпечному стані об'єкта ....

Чорнобильська АЕС надала офіційні роз'яснення з приводу появи в ЗМІ і широким обговоренням громадськістю можливих ризиків виникнення «неконтролируемого высвобождения ядерной энергии» від паливовмісних матеріалів, що знаходяться в об'єкті «Укриття» після насування Арки в проєктне положення.  Повідомляють наступне:
"Для гарантованого забезпечення в безпечному стані об'єкта «Укриття» виконується постійний контроль скупчення ПВМ всередині об'єкта «Укриття», що контролюються технічними засобами системи контролю ядерної безпеки (СКЯБ), яка входить до складу інтегрованої автоматизованої системи контролю об'єкта «Укриття» (ІАСК).
За весь період спостережень з початку встановлення Арки НБК в проєктне положення перевищень меж безпечної експлуатації не спостерігалося. На даний час, показання датчиків ЩПН у всіх приміщеннях мають стабільні значення без тенденції зростання, поточні рівні не становлять загрози виникнення самопідтримуючої ланцюгової реакції поділу (СЛР)."

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: