Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

З 1 травня Київ та Київська область переходять в "жовту" зону

З 1 травня місто Київ перейде з "червоної" зони карантину у "жовту", тому з початку наступного місяця у столиці зможуть послабити карантинні обмеження. Тим часом, як Київська область також переходить у "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Як повідомили на офіційному телеграм-накалі Коронавірус_інфор, що з 1 травня "червона" зона...

З 1 травня місто Київ перейде з "червоної" зони карантину у "жовту", тому з початку наступного місяця у столиці зможуть послабити карантинні обмеження. Тим часом, як Київська область також переходить у "жовтий" рівень епідемічної небезпеки
Як повідомили на офіційному телеграм-накалі Коронавірус_інфор, що з 1 травня "червона" зона карантину буде діяти у 8 регіонах України: Чергнігів, Суми, Харків, Полтава, Запоріжжя, Миколаїв, Хмельницький та Житомир. Також повідомили, що "жовтий" рівень епідемічнох небепеки буде діяти на території Києва, Херсона, Одеси, Чернівцях, Івано-Франківська, Ужгорода та Львова. 
У Києві послаблюють карантинні обмеження. Зокрема, з 1 травня почне працювати весь наземний громадський транспорт та метро у звичайному режимі (з дотриманням визначених норм). Також відкриються заклади торгівлі, торгово-розважальні центри, ринки, ярмарки, заклади громадського харчування, спортивні зали та фітнес-центри. Окрім цього, почнуть працювати Центри надання адміністративних послуг (за попереднім записом через електронні сервіси).
З 5 травня столиця відновить навчальний процес у закладах загальної і дошкільної освіти, а також у вищих навчальних закладах. Знову проводитиметься прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік. Контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста посилять. Планується залучити додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони.
На території Київської області дозволено перебувати у громадських будівлях, а також у грмадських транспортах, якщо на вас є захисна маска. Також уряд дозволив працювати  закладам громадського харчування з 7 години ранку до 12 години пізнього вечора. Також доволено працювати на виніс кафе, ресторнам та іншим закладам харчвання. 
Робота закладів культури, а також робота фітнес залів дозволена, якщо 50% місць буде зайнято, а ігнші будуть вільні. 

Нагадуємо, що з 21 березня на території Київської області ввели додаткові карантинні обмеження.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: