Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відбулося пленарне засідання Славутицької міської ради. Руденко та Шинкаренко висловилися з приводу порушення на сесії

Нещодавно у Славутичі відбулося пленарне засідання Славутицької міської ради. У день 35-х роковин аварії на ЧАЕС провели перше засідання четвертої чергової сесії у приміщенні Кіноконцертного комплексу. Як завжди з дотриманням усіх правил карантину депутати та міський голова зібралися обговорити важливі питання...

Нещодавно у Славутичі відбулося пленарне засідання Славутицької міської ради. У день 35-х роковин аварії на ЧАЕС провели перше засідання четвертої чергової сесії у приміщенні Кіноконцертного комплексу. Як завжди з дотриманням усіх правил карантину депутати та міський голова зібралися обговорити важливі питання. 
На початку пленарного засідання очільник міста Фомічев Юрій розповів, як важливе для славутичан та інших українців 26 квітня. Також наголосив на тому, що засідання буде трохи скорочене, тому інші питання, які не встигнуть обговорити - обсудять на наступному засіданні. 
Майя Руденко депутатка від фракції "Європейська Солідарність" виступила з окремою думкою, що дана четверта сесія не відповідає регламенту, тому зафіксували низку порушення регламенту Славутицької міської ради, що дає можливість дати оскарження та прийняти пленарне засідання у судовому порядку.
- Перше, порушено статтю 26 пункт 3 "Відповідно до статті, рішення про скликання чергової сесії Славутицької міської ради доводиться до відома депутатів не пізніше ніж за 9 днів до початку сесії. Рішення про скликання четвертої сесії було доведено депутатам 23 квітня, тобто лише за три дні до початку сесії. Друге, порушено статтю 35 пункту 2  "Відповідно, пропозиція до регламенту порядку денного чергової сесії відноситься не пізніше ніж за 10 робочих днів до відкриття чергової сесії або наступного пленарного засідання сесії. Порядок денний четвертої сесії було доведено депутатам 23 квітня, тобто лише за три дні до початку сесії. Третє, порушено статтю 35 пункту 10.12 "Відповідно, проєкти рішення виносяться на сесію, мають бути розглянуті постійною комісією Міської ради. Рішення винесені на раді постійною комісією не розглядалися, оскільки комісії не збиралися, якщо рішення не розглядається в законному порядку, то це вже є частиною корупційної складової.
- Є висновки комісії і ми готові працювати. Ми можемо сказати, що ми не хочемо, боятися за своє здоров'я, але потрібно працювати. Ми не можемо чекати вічно поки закінчиться карантин, щоб зібратися в нормальному режимі. Потрібно працювати для того, щоб приймати рішення, а не щоб чекати. Почув Ваше рішення, Ви хочете, щоб сесія сьогодні не проводилася. Які ще є думки щодо цього? Проводимо сесії чи ні? Те що сесія відбуваєтсья підтвердили депутати, які всі зареєструвалися, - прокоментував мер міста Фомічев Юрій.
Виступила Радченко Олена депутатка від франції "ОПЗЖ":
- Знаєте, ця зараз ситуація ні чим не видрізняється від минулих. Якщо ми говоримо про регламентну комісію, то наша комісія розглядає всі питання, тому ми домовилися комісією, що всі питання ми розглядаємо не під час засідання, а зустрічаємося вже з готовим уявленням про ті питання, які виносяться на сесії. 
Також своє незадоволення висловив Шинкаренко Михайло депутат від франції "Рідний дім":
- Заявляю свою позиції щодо не легітимності проведення сьогоднішньої сесії ( 26.04.2021 року) у зв’язку з порушенням регламенту та норм чинного законодавства. Мене особисто, та ще багатьох депутатів не було ознайомлено з Розпорядженням міського голови про скликання сесії на 26.04.2021 за десять днів, як того вимагає регламент, та не було надано Проекту порядку денного у встановлені строки. Питання внесені на розгляд сесії не пройшли належного вивчення та обговорення в постійно діючих депутатських комісіях та громадського обговорення. Вважаю, що в Славутичи відбувається нехтування демократичними цінностями, інтересами громади та наявні ознаки політичної корупції. Управління містом, комунальним господарством, та нагальні інтереси громадян перестали бути пріоритетами. Натомість, на перший план виходить прийняття рейтингових, загально-популістичних рішень.
Текст Британ Дар'я
Фото взяті з прямої трансляції місцевих ЗМІ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: