Завантаження ...

«Атланти Чорнобиля» - новий меморіал біля ЧАЕС

26 квітня біля адміністративно-побутового корпусу Чорнобильської АЕС відбулось урочисте відкриття пам’ятника «Атланти Чорнобиля», який був створений за кошти та при безпосередній участі персоналу станції. Центром скульптурної композиції є фігура Героя України Олександра Лелеченка, заступника начальника електричного цеху, який ціною власного життя запобіг вибуху водню та розповсюдженню ....

26 квітня біля адміністративно-побутового корпусу Чорнобильської АЕС відбулось урочисте відкриття пам’ятника «Атланти Чорнобиля», який був створений за кошти та при безпосередній участі персоналу станції.

Центром скульптурної композиції є фігура Героя України Олександра Лелеченка, заступника начальника електричного цеху, який ціною власного життя запобіг вибуху водню та розповсюдженню аварії на інші блоки ЧАЕС. В урочистостях взяли участь виконувач обов’язків генерального директора ЧАЕС Валерій Сейда, Перший заступник Голови Державного агентства з управління зоною відчуження Андрій Пляцко та заступник директора технічного (з безпеки) Олександр Новіков, який був ініціатором та ідеологом даного проєкту.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия