Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

АРТ-ПРОЄКТ І РЕКОРД «КОВЧЕГ ЧОРНОБИЛЬ»

Рослинний, тваринний світ зони відчуження, заповідника можна сприймати по-різному. Фотохудожник Денис Копилов побачив їх як біблійний «Ноїв ковчег», де зібралось багато диких тварин. Різних, не тільки тих, хто мешкає на цій території. Задуманими образами митець прагнув передати й підкреслити здатність природи відроджуватись у будь-яких умовах. Арт-проєкт визрівав давно.....

Рослинний, тваринний світ зони відчуження, заповідника можна сприймати по-різному. 
Фотохудожник Денис Копилов побачив їх як біблійний «Ноїв ковчег», де зібралось багато диких тварин. Різних, не тільки тих, хто мешкає на цій території. Задуманими образами митець прагнув передати й підкреслити здатність природи відроджуватись у будь-яких умовах. Арт-проєкт визрівав давно. Впродовж семи років Денис подорожував світом та фотографував звірів у їх природному середовищі. А влітку минулого року він звернувся до Чорнобильського заповідника з ідеєю поєднати великі світлини тварин з різних континентів з пейзажами зони відчуження як об’єднавчий і життєстверджуючий символ природи всієї планети.

Ми із захопленням підтримали цей неординарний проєкт, допомагаючи підшукувати цікаві локації та вигідні ракурси. Звісно, основну творчу роботу виконав автор. І ось, минулої суботи (24 квітня) «Ковчег Чорнобиль» був презентований в місті Прип’ять.

11 величезних плакатів-світлин розмістились на колонаді його центральної площі.

Авторська виставка вражає. Вражає задумом, філософським підтекстом та способом виконання. Проєкт отримав ще одне визнання: цього ж дня представники Національного реєстру рекордів України зафіксували рекорд у категорії «Мистецтво»: найбільша площа фоторобіт авторської виставки – 126,72 кв.м. (11 фотографій, площа кожної – 11,5 кв.м.).

Денис Копылов (Denis Kopylov)
Вєтрова Лана
#чорнобильськийзаповідник
#chornobyl_reserve
#чернобыльскийзаповедник

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: