Завантаження ...

У Славутичі стартує Інтерактивна виставка CHORNOBYL 35

26 квітня 2021 року за сприяння Офісу підтримки громадських ініціатив КП "Агентство регіонального розвитку" міста Славутича вперше стартує Інтерактивна сучасна виставка CHORNOBYL 35, з елементами доданої реальності і триватиме більше місяця.Виставка відбудеться на 1-му поверсі будівлі «Будинок культури на 300 місць» (БК «Енергія») за адресою...

26 квітня 2021 року за сприяння Офісу підтримки громадських ініціатив КП "Агентство регіонального розвитку" міста Славутича вперше стартує Інтерактивна сучасна виставка CHORNOBYL 35, з елементами доданої реальності і триватиме більше місяця.
Виставка відбудеться на 1-му поверсі будівлі «Будинок культури на 300 місць» (БК «Енергія») за адресою: проспект Дружби Народів, 7 та ще у 15 країнах світу, попри пандемію COVID19. Години роботи виставки - 9:00 - 19:00, без перерви. На виставці відвідувачі, завдяки AR технології мобільного додатку Chornobyl App, зможуть дізнатись історію катастрофи, ознайомитись з його науковими та культурними проектами та віртуально відвідати Чорнобиль, навіть поставити на підлогу Колесо Огляду, Дугу чи БТР, або пожежну машину Прип’яті, або опинитися у басейні Лазурний, та ще багато чого цікавого. Виставка розкриває тематику Чорнобиля з різних кутів та презентує творчі проєкти, які були реалізовані останні роки.
Через те, що Прип'ять та чорнобиль зараз в критичному стані, більшість бідівель розвалюються, а зі слів гідів, то найближчий часом Прип'ять може змітися до невпізнання, тому створили мобільний додаток, де місто може з точністю як в реальності подивитися в телефоні.  
Детальніше ро виставку ви можете дізнатися за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=VWGR7YIofeA. Виставка задовольняє всім карантинним обмеженням — відвідувач торкається лише свого смартфону та може дотримуватись дистанції, а для її реалізації достатньо встановити додаток. Спочатку потрібно скачати додаток тут  https://chornobyl.app/.
Проєкт реалізується за спільної ініціативи МГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з Національним Музеєм Чорнобиль, МГО «Центр Прип'ять.ком», МО «Союз Чорнобиль-Фукусима», «Українська Спілка ветеранів Афганістану та Чорнобиля», проєкт «Звуки Чорнобиля», Офіційний мобільний додаток «Chornobyl APP», виставка ARTEFACT: CHORNOBYL, «Урок пам’яті Чорнобиля для 1-11 класів». Контактні телефони у Славутичі: 050 353 11 35, Офіс підтримки громадських ініціатив. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия