Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи будуть висаджувати білі троянди

Наближаються роковини Чорнобильської катастрофи. Більшість міст готується до цього траурного дня, але Славутич почав підготовку ще взимку. Адже жителів міста Чорнобильська трагедія стосуєтсья по особливому. Головний архітектор міста Дмитро Баглаєв повідомив на своїй сторінці, що до 35-х роковин аварії на ЧАЕС планують висадити білі троянди...

Наближаються роковини Чорнобильської катастрофи. Більшість міст готується до цього траурного дня, але Славутич почав підготовку ще взимку. Адже жителів міста Чорнобильська трагедія стосуєтсья по особливому. Головний архітектор міста Дмитро Баглаєв повідомив на своїй сторінці, що до 35-х роковин аварії на ЧАЕС планують висадити білі троянди.
- Це символічно та гарно. Частково ці троянди прямо 26 квітня будуть висаджувати прип'ятчани. У склад проєкту відразу входить капельний полив. А це означає, що тепер все, що ми будемо висаджувати в цій зоні, можна буде забезпечити капельним поливом. Полив, грунт, агроволокно, декоративні камні, правильні троянди. Проєкт ще триває, тому детально розкажу пізніше, а поки що на фото можете глянути деякі етапи, - пише Дмитро Баглаєв.
Висадити білосніжні троянди планують як данину пам'яті місту Прип'яті. У Славутичі хочуть посадити 200 кустів білих троянд.
- Ми розуміємо, що є карантинні обмеження, також розуміємо, що не всі зможемо правильно висадити ці троянди, але дайте можливість більшості подивитися за даними процесом. Захід буде проходити на вулиці, у нас дітки займаються на вулиці, секції тренуються. Можливо нанести розмітки, щоб люди дотримували карантинних обмежень. Ми можемо скласти групи та закріпити час для кожної з них, - звертається до мера міста Валентина Ретунська, координаторка проєкту "Озеленення Планети" у місті Славутичі, голова громадської організації "Переможці Чорнобилю".
Нагадаємо, що у місті триває проєкт "Озеленення Славутича" https://slavutych.info/news/novosti_slavuticha_i_regiona/15049-proekt-ozelenennya-slavytucha-truvae.html.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: