Борсук у Чорнобильському заповіднику

Смугаста й видовжена морда цього хижака навіть здалеку не дає його сплутати з якимось іншим лісовим звіром. Ввести в оману може хіба вигляд ззаду, як це було на світлині під першоквітневим постом, де борсук присів перед об’єктивом фотопастки своєю тиловою частиною...

Смугаста й видовжена морда цього хижака навіть здалеку не дає його сплутати з якимось іншим лісовим звіром. Ввести в оману може хіба вигляд ззаду, як це було на світлині під першоквітневим постом, де борсук присів перед об’єктивом фотопастки своєю тиловою частиною.

Про це повідомили у Чорнобильському радіаційно-екологічному заповіднику.

Але навіть тоді більшість наших читачів правильно визначились з твариною.
Так, на території Чорнобильського заповідника борсуки почуваються вільно й неголодно. Навіть після зими. Зрештою, в їжі ці тварини неперебірливі: можуть споживати фрукти і коріння, жаб і щурів, равликів і дитинчат дрібних ссавців (наприклад, кроликів). А ще борсуки вміють будувати величезні нори, схожі на підземні містечка, де можуть жити великими сім’ями. А можуть бути й самотніми.

 
 


 
 



Фото Оксани Красюн