Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Виконавчий комітет затвердив план заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Славутич розпочав підготовку до роковин Чорнобильської катастрофи, а викочавчий комітет Славутицької міської ради вже затвердили план заходів. Містяни зарання починають готуватися до роковин, тому що жителі Славутича - одні з перших кого особисто стосується аварія на ЧАЕС. Адже Славутич - місто будівельників Чорнобильської ЧАЕС...

Славутич розпочав підготовку до роковин Чорнобильської катастрофи, а викочавчий комітет Славутицької міської ради вже затвердили план заходів. Містяни зарання починають готуватися до роковин, тому що жителі Славутича - одні з перших кого особисто стосується аварія на ЧАЕС. Адже Славутич - місто будівельників Чорнобильської ЧАЕС.
Щоб вшанувати пам’ять про героїв, які своїм здоров’ям і життям рятували світ у далекому 1986-му, щоб зберегти пам’ять про драматичні і, одночасно, героїчні події для нащадків, виконком Славутицької міськради розробив план заходів, в якому передбачено організацію та проведення численних акцій, зустрічей, «круглих столів», тематичних виставок, культурно-мистецьких, спортивних, освітньо-виховних, наукових та інших подій.
На сайті новин Вишгородського району повідомили, що Краєзнавчим музеєм у місті Славутичі та Чорнобильської АЕС буде започатковано музей міста Прип’ять – кімната Прип’яті «За мить до…» та проведуть зустріч з ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи.
Також на сайті новин Вишгородського району повідомили, що у дитячій школі мистецтв відбудеться виставка-конкурс творчих робіт учнів відділення образотворчого мистецтва «Дзвони Чорнобиля нагадують», а у бібліотечно-інформаційному центрі для дітей та юнацтва – виставка дитячого малюнку «Нехай Чорнобильська біда остання буде на планеті».
Крім спортивних змагань місцевого рівня відбудуться у Славутичі й Міжнародний легкоатлетичний пробіг та Всеукраїнський турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат 2007–2008, 2009–2012 року народження, відкритий Всеукраїнський турнір з важкої атлетики та інші, присвячені пам’яті героїв Чорнобиля, змагання.
Відомо, що відбудеться Фотовиставка «Дзвони Чорнобиля» Вадима Івкіна, бібліослайд «Свої Чорнобиль має кольори» загальноміського бібліотечно-інформаційного центру, електронна фотовиставка «Атомне століття раною горить» Клубного закладу «Кіноконцертний комплекс» «віддзеркалять» події квітня 1986 року.
Також у цьому році організовують забіг. Крім того напівмарафон у Славутичі є одним з четвірки українських енергетичних напівмарафонів (півмарафони України, які проходять в містах-супутниках АЕС) наряду з “Забігом під градирнями”, “Енергодарський напівмарафон” та “Нетішинським напівмарафоном. Щоб взяти участь у марафоні потрібно зареєструватися на сайті https://vseprobegi.org/ та заплтити певну вказану суму для участі. Зареєструватися можна до 11 квітня. Детальніше ознайомитися з інформацією ви зможете за посиланням http:// https://slavutych.info/news/novosti_slavuticha_i_regiona/14693-rerstraciya-na-probig-ochalasya.html.
Ряд заходів запланували біля Пам’ятного знака «Героям Чорнобиля» – загальноміська акція «Chornobyl.35. Запали свою свічку», панахида за загиблими учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, театральний перфоманс «Присмак полину на все життя», літературно-музична композиція «Ніч пам’яті». Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля» мешканці Славутича вшанують пам’ять тих, хто відійшов у вічність, рятуючи світ ціною власного життя.
Також організатори включили в список планів заходів – акцію «Ми пам’ятаємо», яка передбачає відвідування вдома хворих ліквідаторів та інвалідів, родин померлих ліквідаторів, вручення продовольчих наборів учасникам ліквідації та надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих ліквідаторів. У плані заходів і Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» (INUDEСO 2021).

Британ Дар'я/p>

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: