Завантаження ...

Популяція орланів у Чорнобильському заповіднику стабільна

Орлан-білохвіст – найбільший птах, який зустрічається на теренах Чорнобильського заповідника. Гніздується в старих ділянках лісу біля великих водойм – озер, річок. На заповідній території мешкає щонайменше 15 пар орланів. Місцева популяція – осіла. Взимку кількість орланів збільшується за рахунок птахів північних популяцій...

Орлан-білохвіст – найбільший птах, який зустрічається на теренах Чорнобильського заповідника. Гніздується в старих ділянках лісу біля великих водойм – озер, річок. На заповідній території мешкає щонайменше 15 пар орланів. Місцева популяція – осіла.
Взимку кількість орланів збільшується за рахунок птахів північних популяцій з Білорусі, Прибалтики, Скандинавії і Росії. У Заповіднику зимує до 55 птахів. У цей час основа поживи орланів – загиблі тварини або залишки тварин, здобутих вовками. У гніздовий період харчуються рибою, птахами і невеликими тваринами. Навіть в літній період на ставку-охолоджувачі ЧАЕС можна спостерігати до 15 орланів, серед яких більша частина – не статевозрілі птахи. Гніздова популяція є стабільною і має тенденцію до збільшення.

Фото Сергія Домашевського

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия