Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перші кроки до втіленням без бар'єрного міста розпочалися

В 2020 році місто Славутич підписало з Міністерством розвитку громад і територій та Київською ОДА меморандум про впровадження пілотного проекту безбар’єрних рішень у міському просторі в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар‘єрів". З того часу минуло кілька місяців і вже готові...

В 2020 році місто Славутич підписало з Міністерством розвитку громад і територій та Київською ОДА меморандум про впровадження пілотного проекту безбар’єрних рішень у міському просторі в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар‘єрів". З того часу минуло кілька місяців і вже готові розповісти про перші кроки разом з Big City Lab в цьому напрямку — створення безбар’єрного маршруту та мапи доступності міста.
Про це повідомили на сторінці Славутицької міської ради.
Берлін, у якому були впроваджені ініціативи щодо створення у місті мережі безбар’єрних маршрутів для маломобільних груп, людей з сенсорними та когнітивними обмеженнями, вадами зору та слуху. Місто концентрувалося на задоволенні найголовніших потреб жителів, а вони отримували у повсякденному житті повноцінну та зрозумілу інформацію про безбар’єрний доступ. Це допомагало та мотивувало пересуватись містом самостійно.

Зараз місто Славутич на стадії завершення першого етапу — дізнатись лінії пересування, зібрати інформацію про місця проживання людей з інвалідністю та заклади, які вони відвідують або хотіли б відвідувати, оцінити основні перехрестя та вулиці.

Другий етап - нанести маршрути, будівлі і об’єкти на карту з оцінкою їх доступності для маломобільних груп населення. Таким чином, складуться чіткі маршрути між локаціями і розуміння, які з них потрібно зробити доступнішими в першу чергу. Планується закінчити до кінця квітня Мапа з об’єктами та маршрутом буде інтерактивним інструментом, на якому кольором позначено наявність чи відсутність бар’єрів у цих об’єктів та шляхах: від червоного — коли доступність відсутня і перешкод безліч, до зеленого — коли бар'єрів немає. Це допоможе місту не тільки у плануванні ремонтів, реконструкцій і моніторингу ситуації з доступністю, а й маломобільним містянам обрати маршрут з найменшою кількістю перешкод від однієї локації до іншої.

- Користуючись нагодою, хочу подякувати за консультації у створенні мап та методології аудиту ГО «Чернівецьке об'єднання «Захист», а саме Марії Нікітіній та Богдану Бойку, а також Олені Кандибі (ГО “Берег Надії”) за цінний досвід створення доступного середовища у Володимирі-Волинському. Продовжуємо роботу з облаштування зручних переходів зі зниженням та вільного доступу до громадських закладів, але тепер ми робимо це не точково, а системно та планово, - прокоментував в соціальній мережі мер міста Юрій Фомічев.

Також в цьому році буде реалізований масштабний проект з розвитку велоінфраструктури "Славутич — міжрегіональна вело рекреація для оздоровлення та відпочинку". Це зробить  місто на крок ближче до сталої мобільності в частині велоруху.

Нагадуємо, що на нашому сайті виходив матеріал "Чи дружній Славутич до людей з обмеженнями?", з яким можна ознайомитися тут: http://news/novosti_slavuticha_i_regiona/14778-misto-bez-bareriv-chu-dryzniy-slavytuch-do-ludeu-z-obmezenumu-mozluvostyamu.html.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: