Завантаження ...

Представники Комітету ВРУ відвідали Чорнобильську зону

У Чорнобильський зоні з робочим візитом побували представники Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на Чорнобильській АЕС Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на Чорнобильській АЕС Галина Третьякова, члени Комітету та представники профільних міністерств та відомств у супроводі ....

У Чорнобильський зоні з робочим візитом побували представники Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на Чорнобильській АЕС
Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на Чорнобильській АЕС Галина Третьякова, члени Комітету та представники профільних міністерств та відомств у супроводі Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергія Костюка та першого заступника Голови ДАЗВ Андрія Пляцка відвідали зону відчуження й ознайомились з основними об’єктами.

В Будинку культури міста Чорнобиль для учасників делегації Андрій Пляцко провів презентацію, під час якої проінформував про основні напрямки та специфіку діяльності підприємств, що належать до сфери управління ДАЗВ, а директор ДСП «Екоцентр» Сергій Кірєєв - про радаційно-дозиметричну ситуацію на території зони відчуження.
Крім того, депутати зустрілись з представниками трудових колективів підприємств Чорнобильської зони відчуження, що належать до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Представники влади відвідали музей Цивільного захисту «Зірка полин». Під час огляду експозицій музею, народним депутатам було анонсовано документальний фільм про перші години Чорнобильської трагедії, в якому є оригінальні аудіо та відео матеріали.

Народні депутати та рятувальники вшанували пам'ять загиблих пожежних, поклавши квіти до Меморіалу «Тим, хто врятував світ».

На Комплексі виробництв «Вектор» Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Сергій Костюк ознайомив делегацію з основними сховищами для зберігання радіоактивних відходів, майбутніми планами розбудови комплексу та розвитку системи поводження з радіоактивними відходами.

Далі учасники делегації відвідали Чорнобильську АЕС, місто Прип’ять, Загоризонтну радіолокаційну станцію «Дуга».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия