Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спогади чорнобилянина

22 березня Чорнобиль святкуэ День міста. - Чи знаєте ви про те, що сьогодні місто Чорнобиль святкує свій День народження? Його сміливо можна назвати містом контрастів. І на те існує багато причин. - Чорнобиль було визнано містом лише у 1941 році, але, насправді, йому вже 828 років! Відправною точкою відліку часу було взято перше писемне згадування про Чорнобиль в Іпатіївському літописі у ...

22 березня Чорнобиль святкує День міста.
- Чи знаєте ви про те, що сьогодні місто Чорнобиль святкує свій День народження? Його сміливо можна назвати містом контрастів. І на те існує багато причин.

- Чорнобиль було визнано містом лише у 1941 році, але, насправді, йому вже 828 років! Відправною точкою відліку часу було взято перше писемне згадування про Чорнобиль в Іпатіївському літописі у 1193 році.

- В одному місті жили представники різних релігій. - Місто всупереч обставинам продовжує жити й є своєрідною столицею зони відчуження - тут на підприємствах вахтовим методом працює більше п'яти тисяч людей. Заселені ділянки міста межуть із покинутими вулицями та будинками, що руйнуються.

- Про місто, про те, яким воно було до аварії, про учбові заклади розповідає чорнобилянин, працівник ДП"ЦОТІЗ" Сергій Кошовник. Повнолітнім хлопцем з рідного Чорнобиля він пішов служити до лав Радянської армії, але повернутись назад в якості мешканця вже не зміг...

- Згодом він став працювати у зоні відчуження, щоб мати змогу знову ходити чорнобильськими вулицями...


У відео використані історичні кадри, надані Тетяною Будник.

Джерело - Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення УЗВ

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: